Οικονομία

ΟΓΑ: Ποιοι θα βγαίνουν στην σύνταξη απο τα 62 έτη

ΟΓΑ: Ποιοι θα βγαίνουν στην σύνταξη απο τα 62 έτη ΟΓΑ: Ποιοι θα βγαίνουν στην σύνταξη απο τα 62 έτη
ΟΓΑ: Ποιοι θα βγαίνουν στην σύνταξη απο τα 62 έτη Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Δικαίωμα συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα 62 έτη, με 40 χρόνια ασφάλισης, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις».

Όπως διευκρινίζεται, στην περίπτωση που ο ΟΓΑ είναι ο τελευταίος φορέας ασφάλισης, αλλά δεν καλύπτονται όλες οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ή εάν ο Οργανισμός δεν είναι αρμόδιος για την κρίση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του για να βγει στη σύνταξη, από τον προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα.

Η εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι ότι η ετήσια δαπάνη για φέτος, από όσους κάνουν χρήση αυτής της τροπολογίας και βγουν στη σύνταξη στα 62 έτη, δεν θα υπερβεί τα 225.000 ευρώ. Άλλα 4.390.000 ευρώ θα στοιχίσει το 2015, ενώ το 2016 θα ανέλθει στα 7.560.000 ευρώ και το 2017 υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 10.500.000 ευρώ.

Στην ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, στο εξής να μην χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους για να ανανεωθεί η κάρτα ανεργίας, διαδικασία που θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

# TAGS