Οικονομία

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο
Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο Το ΙΚΑ έχει ενημερώσει όλους τους εργοδότες ότι έχουν την υποχρέωση καταβολής της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων. Η εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο προβλέφθηκε με τους Ν.3996/2011 και Ν.4144/2013 και καταβάλλεται από τους υπόχρεους εργοδότες μία φορά τον χρόνο.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, προβλέπονται τα εξής:

* Κατά την υποβολή της ΑΠΔ, στο αποδεικτικό παραλαβής, θα υπενθυμίζεται στους εργοδότες με σχετικό μήνυμα η υποχρέωση καταβολής, ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 08/2014.

*Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε εργοδότη, ορίζεται σε 20€ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και καταβάλλεται από τους εργοδότες οι οποίοι για τους εν λόγω εργαζόμενους καταβάλουν και εισφορές υπέρ Ο.Ε.Ε.

*Η συνολική οφειλή των εργοδοτών υπολογίζεται με βάση τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του μήνα Αυγούστου 2014.

*Η πληρωμή του ποσού πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 30/09/2014.

*Οι εργοδότες θα πρέπει να συμπεριλάβουν το οφειλόμενο ποσό σε ενιαία κατάθεση, προστιθέμενο στις ασφαλιστικές εισφορές του μήνα Αυγούστου 2014.