Οικονομία

Ευρωπαϊκό συνέδριο για την απασχόληση

Ευρωπαϊκό συνέδριο για την απασχόληση Ευρωπαϊκό συνέδριο για την απασχόληση
Ευρωπαϊκό συνέδριο για την απασχόληση Εμπειρίες και γνώσεις για θέματα απασχόλησης αντάλλαξαν οι εκπρόσωποι οχτώ ευρωπαϊκών δήμων, στη διάρκεια του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, με τίτλο "Πόλη - Εικόνα - Ταυτότητα/ Κινητήρια Δύναμη για την απασχόληση", που πραγματοποιείται στον Δήμο Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες από τους αδελφοποιημένους με το Ωραιόκαστρο Δήμους Ντέτμολντ και Ζάιτς της Γερμανίας, Κάουνας της Λιθουανίας, Ντιλ της Αγγλίας, Σέντ Ομέρ της Γαλλίας, Χάσελτ του Βελγίου και Αμπεγκόντο της Ισπανίας μοιράστηκαν τεχνογνωσία και εργάστηκαν προς την εξεύρεση λύσεων στο θέμα της απασχόλησης και της ανεργίας.

Οι σύνεδροι, το πρωί συζήτησαν για κοινούς τρόπους δράσης και εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν τρεις επιχειρήσεις για να πάρουν μια "εικόνα" από τον τρόπο εργασίας και απασχόλησης στην περιοχή.

"Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έφερε πρωτίστως στην επιφάνεια τις κοινωνικές αδυναμίες, με προεξέχουσα την απασχόληση. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι η πόλη, βελτιώνοντας την εικόνα της και αναδεικνύοντας την ταυτότητά της μπορεί να γίνει και τοπική κινητήρια δύναμη, που θα δώσει ευκαιρίες απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής" δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

Την πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ των πόλεων στην κατεύθυνση της ανάληψης κοινών δράσεων, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικής τους ταυτότητας και την ευκαιρία ένταξής τους στο ευρύτερο εθνικό και διεθνές περιβάλλον, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στο συνέδριο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα των εργασιών του συνεδρίου μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την απασχόληση και να αλλάξει τα δεδομένα ιδιαίτερα για τους νέους.

Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με το Δήμο Χάσελτ του Βελγίου.