Οικονομία

Αναγνώριση πλασματικών ετών για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους

Αναγνώριση πλασματικών ετών για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους Αναγνώριση πλασματικών ετών για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους
Αναγνώριση πλασματικών ετών για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους Δικαίωμα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας έχουν και οι εργαζόμενοι – ασφαλισμένοι των τέως ειδικών ταμείων (πρώην ΔΕΚΟ) που έχουν ξεκινήσει να εργάζονται πριν από το 1983. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ, διευκρινίζεται ότι γι' αυτή την κατηγορία των ασφαλισμένων, είναι δυνατό να συνταξιοδοτηθούν με 35 έτη ασφάλισης και χωρίς όριο ηλικίας.

Τονίζεται ότι γι' αυτούς τους ασφαλισμένους επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν τα πλασματικά έτη μόνο για εξαγορά της στρατιωτικής θητείας και για τις περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα τέκνα. Μάλιστα, η χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος μπορεί να γίνει και μετά τις 31.12.2013. Αντίθετα, όσοι είναι ασφαλισμένοι μετά το 1983 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των πλασματικών ετών που δικαιούνται, με βάση και τον νόμο 3863 / 2010, αλλά τις σχετικές αιτήσεις έπρεπε να τις έχουν υποβάλλει έως 31.12.2013 το αργότερο.