Οικονομία

ΟΑΕΔ εμπλοκή με τον κοινωνικό τουρισμό

ΟΑΕΔ εμπλοκή με τον κοινωνικό τουρισμό ΟΑΕΔ εμπλοκή με τον κοινωνικό τουρισμό
ΟΑΕΔ εμπλοκή με τον κοινωνικό τουρισμό Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Πρόβλημα δημιουργήθηκε με τους δικαιούχους συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το ρεπορταζ του dikaiologitika.gr, που πρακτικά ξεκίνησε από σήμερα, καθώς έχουν βρεθεί αρκετές περιπτώσεις συμμετεχόντων, οι οποίοι ενώ τα ονόματά τους υπήρχαν στους προσωρινούς πίνακες, τώρα βρέθηκαν εκτός τόσο από τους οριστικούς πίνακες, όσο και από τους πίνακες με τους αποκλειόμενους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εντόπισαν το πρόβλημα σε περίπου 1.000 περιπτώσεις πολιτών και καλούν τους ενδιαφερόμενους να μεταβούν στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Οργανισμού για να δηλωθεί το λάθος. Έτσι, θα καταστεί γρηγορότερα δυνατό, να υπάρξει ομαδοποίηση των περιπτώσεων και να δοθεί άμεσα λύση. Το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ, προσπαθεί να εντοπίσει το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο προέκυψε λόγω των πάρα πολλών αιτήσεων (περίπου 260.000) που υποβλήθηκαν, σε συνδυασμό με τις επίσης αρκετές ενστάσεις. Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να υπάρξει η ανάρτηση συμπληρωματικού πίνακα, που θα έχει συμπεριλάβει και τις λάθος περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η επιταγή εισόδου για χρήση στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού λειτουργεί κανονικά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να επικοινωνούν με τα ξενοδοχεία – παρόχους για να προγραμματίζουν τις εκδρομές τους. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού καλύπτει έως 150.000 δικαιούχους και θα βρίσκεται σε ισχύ έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.