Οικονομία

Άσχημα τα νέα για τους άνεργους - Σε 20 χρόνια η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα

Άσχημα τα νέα για τους άνεργους - Σε 20 χρόνια η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα Άσχημα τα νέα για τους άνεργους - Σε 20 χρόνια η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα
Άσχημα τα νέα για τους άνεργους - Σε 20 χρόνια η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα Δεκατρία χρόνια θα χρειαστούν για ολική επαναφορά της οικονομίας και 20 χρόνια για τη μείωση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα. Στη συνδικαλιστική συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται στη Ρώμη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι 7 στους 10 ανέργους είναι μακροχρόνια άνεργοι και οι μισοί βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας χρονικό διάστημα πάνω από δύο χρόνια.

 Επίσης, η ελληνική οικονομία έχει χάσει 25% από το σημείο που βρισκόταν το 2008 και ταυτόχρονα χάθηκαν μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας που υπήρχαν προ κρίσης. Από τα υπόλοιπα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ξεχωρίζει η  αύξηση 30% της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό το διάστημα 2010 – 2012, ενώ το ποσοστό φτώχειας από το 20% το 2009, έφτασε το 36% το 2012.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία σήμερα, παγκόσμια ημέρα της αξιοπρεπούς εργασίας,  προκύπτει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το ήμισυ των οικογενειών έχουν βιώσει την ανεργία ή τη μερική απασχόληση ενώ τα τελευταία δύο χρόνια 1,2 δισ. άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.