Οικονομία

Η απάντηση των ΕΛΤΑ στις ενστάσεις για τα φάρμακα κατ' οίκον

Η απάντηση των ΕΛΤΑ στις ενστάσεις για τα φάρμακα κατ' οίκον Η απάντηση των ΕΛΤΑ στις ενστάσεις για τα φάρμακα κατ' οίκον
Η απάντηση των ΕΛΤΑ στις ενστάσεις για τα φάρμακα κατ' οίκον «Παρά το γεγονός ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατανοούν τον προβληματισμό του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διευκρινίζουν ότι τα ΕΛΤΑ δεν αποτελούν «άσχετη εταιρεία delivery». Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνιστούν εδώ και 186 χρόνια εταιρεία ύψιστης κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.» Τα παραπάνω αναφέρει η Διοίκηση των ΕΛΤΑ σε ανακοίνωση της σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η νέα υπηρεσία αποστολής φαρμάκων κατ' οίκον, στους φαρμακοποιούς.

Η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι τα ΕΛΤΑ δεν σκοπεύουν δε να υποκαταστήσουν τον θεσμικό ρόλο του φαρμακείου ούτε ασφαλώς να διαδραματίσουν ρόλους έξω από το φάσμα των αποδεδειγμένα υψηλών υπηρεσιών που παρέχουν.

Η διακίνηση φαρμάκων από τρίτους που δεν έχουν σχετική άδεια είναι παράνομη, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση των ΕΛΤΑ να διακινούν φάρμακα προς τους πολίτες και μάλιστα, όπως αναφέρει, με κόστος υπηρεσίας τριών ευρώ.