Οικονομία

Πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε τις επιδοτήσεις στους αγρότες Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε τις επιδοτήσεις στους αγρότες
Πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Στους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι εδώ και λίγη ώρα τα χρήματα από τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πλαίσιο της χορήγησης του 50% της ενιαίας ενίσχυσης . Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν γίνει πληρωμές στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου.

Παράλληλα από αύριο το πρωί ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει και την εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους για τις περιπτώσεις λάθους στην ΟΣΔΕ ή τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχουν εντοπιστεί.

Η δεύτερη δόση και εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 θα δοθεί όπως είθισται άλλωστε, μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Πως θα δείτε με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ ή τους τελευταίους αριθμούς της ταυτότητας σας την πληρωμή εφόσον όμως αναοίξει η εφαρμογή

Αφού συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα απαραίτητα στοιχεία στην ειδική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές μπορούν να ελέγξουν τα ποσά που τους καταβλήθηκαν αλλά και εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αίτηση ΟΣΔΕ που έχουν υποβάλλει

opekepe-agrotes

Ετσι σύμφωνα με τα παραπάνω ξεκινά σήμερα η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ σε 660.000 δικαιούχους, χωρίς καμία παρακράτηση για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ. Το υπόλοιπο των επιδοτήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί όπως κάθε χρόνο, έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου τα συνολικά ποσά που θα εισρεύσουν στον αγροτικό τομέα, δηλαδή επιδοτήσεις, πληρωμές βιολογικών και αποπληρωμή προγραμμάτων προηγούμενων ετών κ.α., θα προσεγγίσουν τα 2,8 δισ. ευρώ.