Οικονομία

Μετά απο οκτώ χρόνια το ΑΕΠ αυξήθηκε - Ανάπτυξη ύψους 0,7% καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ

Μετά απο οκτώ χρόνια το ΑΕΠ αυξήθηκε - Ανάπτυξη ύψους 0,7% καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ Μετά απο οκτώ χρόνια το ΑΕΠ αυξήθηκε - Ανάπτυξη ύψους 0,7% καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ
Μετά απο οκτώ χρόνια το ΑΕΠ αυξήθηκε - Ανάπτυξη ύψους 0,7% καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ Αύξηση ύψους 0,7% δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, αυξήθηκε κατά 1,7% το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη όχι το τρίτο τρίμηνο του 2014, αλλά ήδη από το δεύτερο τρίμηνο όταν κατέγραψε ετήσια ανάπτυξη 0,4%.

Την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,7%, σε τριμηνιαία βάση, το τρίτο τρίμηνο, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 1,4% το τρίτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.