Οικονομία

Στους Δήμους για υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στους Δήμους για υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Στους Δήμους για υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Στους Δήμους για υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Το υπουργείο Εργασίας προτρέπει όσους σπεύδουν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, να μεταβαίνουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για να πραγματοποιούν τη διαδικασία

Ο λόγος είναι ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας το περασμένο Σάββατο το βράδυ, που διατηρήθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Παρόλ' αυτά κατά το πρώτο διήμερο υποβλήθηκαν 770 αιτήσεις, από τις οποίες οι 64 απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, υπήρξε πολλή μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του αναμενόμενου, με συνέπεια το σύστημα να «κρασάρει». Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι δικαιούχοι διατηρούν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των 13 δήμων, που έχουν ενταχθεί στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, αντί να επιλέξουν οι ίδιοι την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής της αίτησης, που μπορεί να μην επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντως, η ιστοσελίδα energo – eke.gr παραμένει διαθέσιμη και σε πλήρη διασύνδεση με τα αρμόδια τμήματα των 13 Δήμων που τέθηκε σε εξάμηνη πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Έτσι, οι υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη λειτουργίας του προγράμματος, μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες που θα σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις, μέσω των Δήμων και όχι απευθείας, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα έως 31 Δεκεμβρίου 2014, θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται και τα οποία θα συμπεριλάβουν και το μήνα Νοέμβριο.  

δείτε εδώ οδηγίες της ηλεκτρονικης αίτησης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα