Οικονομία

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τα εφάπαξ από σήμερα

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τα εφάπαξ από σήμερα Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τα εφάπαξ από σήμερα
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τα εφάπαξ από σήμερα Από σήμερα 20 Νοεμβρίου και μετά θα μπορούν να εισπράττουν το εφάπαξ βοήθημα τους οι συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Τομέα Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλωνγια τους οποίους ισχύουν σωρευτικά δύο προυποθέσεις. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΤΠΔΥ για την χορήγηση των εφάπαξ στους δικαιούχους  

Οι δικαιούχοι που θα πάρουν από σήμερα τα εφάπαξ απο το ΤΠΔΥ είναι όσοι αποχώρησαν από την Υπηρεσία τους μέχρι 31/08/2013 και έχει παρελήφθη η συνταξιοδοτική τους Πράξη από το ΤΠΔΥ από Ιούλιο 2013 έως και 4 Οκτωβρίου 2013.

Οι επόμενοι περίπου 6.000 δημόσιοι υπαλληλοι που είναι σε αναμονή θα πληρωθούν σύντομα μέσω της δεύτερης δόσης ύψους 175 εκατ. ευρώ ευρώ που αναμένεται να εισρεύσει στο ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για συνταξιούχους που αποχώρησαν πριν από τον Αύγουστο του 2013 ενώ η συνταξιοδοτική τους απόφαση είχε εκδοθεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου 2014.

Οι επόμενες 23.000 εκκρεμείς υποθέσεις παραμένουν «στον αέρα» καθώς  δεν έχουν  ανακοινωθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες καταβολής  του εφάπαξ. Να σημειωθεί ότι όσοι αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2013 θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ έως και 30% όπως εκτιμά ο Γενικός Διευθυντής του ταμείου πρόνοιας κ. Νίκος Καλάκος.