Οικονομία

Επαναλειτουργία του ΠΕΔΥ στην Πετρούπολη

Επαναλειτουργία του ΠΕΔΥ στην Πετρούπολη
Επαναλειτουργία του ΠΕΔΥ στην Πετρούπολη Ύστερα από αλλεπάλληλες ενέργειες του Δήμου και του Δημάρχου Βαγγέλη Σίμου με παράγοντες του ΠΕΔΥ και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την άμεση αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των ιατρείων, τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ ξεκίνησαν ξανά τη λειτουργία τους.

Ο Δήμαρχος ιδιαίτερα στην τελευταία συνάντησή του με την Υφυπουργό Υγείας Κ. Παπακώστα είχε αναφέρει το ιστορικό της ανέγερσης των ιατρείων, τα οποία κατασκευάστηκαν σε οικόπεδο που ο Δήμος έκανε δωρεά στο ΙΚΑ, με προϋπόθεση την λειτουργία ιατρείων, όπως επίσης είχε αναλύσει τη σπουδαιότητα της ύπαρξης των Ιατρείων με βάση τις ανάγκες της πόλης.

Η λειτουργία των Ιατρείων ξεκίνησε την Τρίτη 25/11/2014 στο οίκημα του πρώην ΙΚΑ, στην οδό Κονίτσης, με τις κάτωθι ειδικότητες:
•    Κάσσις Χάννα - Ω.Ρ.Λ (Δευτέρα και Τετάρτη πρωί)
•    Κωνσταντόπουλος Κων/νος - Πνευμονολόγος (Τρίτη και Πέμπτη πρωί)
•    Παλασκώνης Ιωάννης - Χειρούργος (Τετάρτη πρωί)
•    Τζαβέλλας Ιωάννης - Ορθοπεδικός (Τετάρτη πρωί)
•    Άννινος Μάρκος - Ω.Ρ.Λ (Πέμπτη και Παρασκευή πρωί)
•    Μελπίδης Κων/νος - Ορθοπεδικός (Παρασκευή πρωί)
•    λειτουργεί Τμήμα TEST PAP (Τηλέφωνο για ραντεβού 210-5011034)

Οι ειδικότητες αυτές σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών, ιδιαίτερα σήμερα, που είναι πιο αναγκαία από ποτέ η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις λαϊκές οικογένειες, και μάλιστα σε μία από τις Δυτικές Συνοικίες, όπως είναι η πόλη μας.
Φυσικά, τόσο η Διοίκηση του Δήμου, όσο και οι δημότες της πόλης, δε μπορούν να έχουν κανέναν εφησυχασμό.
Συνολικά, οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας πρέπει να σημάνουν συναγερμό, αφού η συνέχιση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», σημαίνει νέα βάρη για τον λαό, επέκταση της δράσης των ιδιωτών και λειτουργία του κρατικού συστήματος Υγείας με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η λύση είναι μία και μονόδρομος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πλήρη στελέχωση των Ιατρείων με όλες τις ειδικότητες και όλα τα εργαστήρια, με προοπτική τη δημιουργία αυτόνομου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη. Διεκδικούμε ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.