Οικονομία

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στην Δυτική Μακεδονία

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στην Δυτική Μακεδονία Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στην Δυτική Μακεδονία
Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στην Δυτική Μακεδονία Περισσότερες από 1300 γυναίκες από τη Δυτική Μακεδονία εξετάστηκαν τον περασμένο χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού προληπτικού ελέγχου του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» που συνεχίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Θεαγένειο με τη στήριξη της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται δωρεάν κλινικοί έλεγχοι μαστού και μαστογραφίες ενώ προτεραιότητα δίνεται πάντα στις ανασφάλιστες γυναίκες.

Φέτος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δωρεάν κλινικοί έλεγχοι μαστού και μαστογραφίες καθώς και επιστημονικές ομιλίες με θέμα την έγκαιρη διάγνωση στις 8 και 9 Νοεμβρίου στο Αμύνταιο και στη Κέλλη (Φλώρινα) και το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα και αύριο (27-28 Νοεμβρίου) στην Πτολεμαΐδα σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο. Στις 29 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αγορά της Πτολεμαΐδας κλινικός έλεγχος δωρεάν και με επιτόπου μαστογραφία όπου κριθεί απαραίτητο (ώρες 9.30 π.μ. ως 1.30 μ.μ. πληροφορίες για τα ραντεβού: Στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας τηλέφωνο επικοινωνίας: 2463053035).

Στις 30 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης (9.30 π.μ. ως 1.30 μ.μ) κλινικός έλεγχος δωρεάν και με επιτόπου μαστογραφία όπου κριθεί απαραίτητο. Στις 11.30 πμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στην αίθουσα Κοβεντάρειου (πληροφορίες στο τηλέφωνο 246102144).