Οικονομία

Προκήρυξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την υλοποίηση των Πράξεων «Σχολές Γονέων»

Προκήρυξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την υλοποίηση των Πράξεων «Σχολές Γονέων»
Προκήρυξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την υλοποίηση των Πράξεων «Σχολές Γονέων» Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Σχολές Γονέων» ΑΠ 7,8 οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο και με βάση τις 20963 και 20974 /21-10-2014 εγκρίσεις Τεχνικών Δελτίων των Πράξεων «Σχολές Γονέων» ΑΠ7,8 της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση», προκηρύσσει θέσεις Εκπαιδευτών

καθώς και την υπ'αρίθμ. 2425/110/07.11.2014 Απόφαση του Δ.Σ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για Εκπαιδευτές και συγκεκριμένα:
-αποφοίτους ΤΕΦΑΑ, διαιτολογίας ή διατροφής από ΑΕΙ-ΤΕΙ, ιατρούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές και επόπτες δημόσιας υγείας.

1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
Αρμοδιότητες και καθήκοντα των Εκπαιδευτών ενδεικτικά είναι::
•    Εκπαίδευση σε τμήματα 25 ωρών
•    Ενεργή συμμετοχή στις επιμορφωτικές, ενημερωτικές και συντονιστικές συναντήσεις
•    Συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης της Πράξης
•    Ορθή    τήρηση    των    εντύπων   των   τμημάτων    μάθησης    και   τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης εντύπων
•    Συμμετοχή σε ανοικτές διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια σε βασικές ενότητες του Προγράμματος

Τα ειδικά και αναλυτικά καθήκοντα θα περιγράφονται στη σύμβαση.

Οι Εκπαιδευτές θα ενταχθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους σε πίνακες ανά νομό. Η σύμβαση των εκπαιδευτών που θα επιλεγούν θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου με ημερομηνία λήξης την 30/9/2015.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των παρακάτω Νομών:

Περιφέρεια

Νομοί

Περιφέρεια

Νομοί

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Δράμας

Πελοποννήσου

Αργολίδος

Έβρου

Αρκαδίας

Καβάλας

Κορινθίας

 

 

=άνθης

 

Λακωνίας

Ροδόπηβ

Μεσσηνίας

 

Θεσσαλονίκηβ

Αττικής

Κεντρικός τομέας Αθηνών

Κεντρικής Μακεδονίας

Ημαθίας

Βόρειος τομέας Αθηνών

Πέλλας

Νότιος τομέας Αθηνών

Πιερίας

Δυτικός τομέας Αθηνών

Σερρών

Ανατολικής Αττικής

Χαλκιδικής

Δυτικής Αττικής

Κιλκίς

Πειραιώε

Δυτικής Μακεδονίας

Καστοριάς

Βορείου Αιγαίου

Αέσβου

Κοζάνης

Σάμου

Φλωρίνης

Χίου

Γρεβενών

Κρήτης

Ηρακλείου

Ηπείρου

Άρταε

Λασιθίου

Θεσπρωτίας

Ρεθύμνης

Ιωαννίνων

Χανίων

Πρεβέζης

 

Θεσσαλίας

Καρδίτσας

Ααρίσηε

Μαγνησίας

Τρικάλων

Ιονίων Νήσων

Ζακύνθου

Κερκύρας

Κεφαλληνίας

Λευκάδας

Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλ/νίας

Αχαΐας

Ηλείας

 4.   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έναν μόνο από τους παραπάνω νομούς, όπως παρουσιάζονται στον πίνακα. Η επιλογή περισσότερων από ένα νομό αποτελεί λόγο
αποκλεισμού από τη διαδικασία επιλογής.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να αναλάβουν εργασία υποχρεούνται να προσκομίσουν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου από την υπηρεσία τους.

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται σε αυτή την αίτηση -δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986).

Η παρούσα πρόσκληση διατίθεται από την ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. www.inedivim.gr , στο σύνδεσμο προκηρύξεις και η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://applications.inedivim.gr
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι υποψήφιοι μπορούν να επεξεργασθούν όσες φορές απαιτείται την ηλεκτρονική τους αίτηση μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης, επιλέγοντας ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ και ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. Κατόπιν θα πρέπει να κάνουν ΥΠΟΒΟΛΗ για να οριστικοποιήσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση και στη συνέχεια ΕΚΤΥΠΩΣΗ για να εμφανιστεί στην πλατφόρμα η επιλογή ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ και να μπορούν να εκτυπώσουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Εφόσον κάποιος υποψήφιος έχει κάνει οποιοδήποτε λάθος στην αίτηση του έχει τη δυνατότητα επιλέγοντας ΔΙΑΓΡΑΦΗ στην πλατφόρμα να ακυρώσει την αίτησή του και να υποβάλει εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση, πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή με fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται.
Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων: από 27/11/2014 (ώρα 17:00) έως και 12/12/2014 και ώρα 15.00 (ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων).
Οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4.
Τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν ταχυδρομικώς έως και 17/12/2014 στη Διεύθυνση:

Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 111 43 Αθήνα (Κεντρική Γραμματεία - 2ος όροφος) Για τις θέσεις Εκπαιδευτών ΤΕΦΑΑ, διαιτολογίας ή διατροφής από ΑΕΙ-ΤΕΙ, ιατρούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές και επόπτες δημόσιας υγείας για την Πράξη «ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ»
Της υπαριθμ. Αριθμ. Πρωτ. 660/17/79656/20-11-2014 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Νομού    


5.   ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Ο φάκελος δικαιολογητικών θα φέρει απαραίτητα υπογεγραμμένη εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο υποψήφιος δεν μπορεί να εκτυπώσει την ηλεκτρονική αίτηση, θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφει τον αριθμό πρωτοκόλλου
που θα του έχει δώσει το ηλεκτρονικό σύστημα κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησής του

Ο φάκελος δικαιολογητικών επιπροσθέτως θα εμπεριέχει αντίγραφα τοποθετημένα σύμφωνα με τη σειρά των κριτηρίων του ανωτέρω πίνακα μοριοδότησης και συγκεκριμένα:

α) Τίτλοι Σπουδών
Σχετικά με τον τίτλο σπουδών (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) απαιτείται φωτοτυπία του τίτλου στον οποίο αναγράφεται ο ακριβής βαθμός, η ημερομηνία και έτος κτήσης αυτού. Σε περίπτωση που ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) β) Γνώση Η/Υ
Αντίγραφο Πιστοποιητικού Γνώσης Η/Υ σε ισχύ (βλ. Παράρτημα Ι)
 
γ) Διδακτική εμπειρία
Για τη μοριοδότηση της διδακτικής εμπειρίας :
-    πρέπει να αποδεικνύεται με σαφήνεια ο χρόνος απασχόλησης σε ώρες
-    εάν η βεβαίωση προϋπηρεσίας προέρχεται από ιδιωτικό φορέα, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα
Σε αντίθετη περίπτωση η προϋπηρεσία αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη
Η διδακτική εμπειρία θα πρέπει να προέρχεται από φορείς κατάρτισης ή/και εκπαίδευσης ενηλίκων
Η διδακτική εμπειρία στη τυπική εκπαίδευση δεν προσμετράται.

Σημείωση: Σε περίπτωση που η καταβολή του εργολαβικού ανταλλάγματος έγινε μέσω Τίτλου Κτήσης (πρώην ΑΕΔ) ο υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει σχετική υπεύθυνη δήλωση ή / και παραστατικό πληρωμής

δ) Ξένη Γλώσσα:
Αντίγραφο του τίτλου και η επίσημη μετάφραση του τίτλου (βλ. Παράρτημα ΙΙ).

ε) Η ανεργία αποδεικνύεται με πρόσφατη βεβαίωση του ΟΑΕΔ, η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Αποκλείεται η απόδειξη με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και κάρτας ανεργίας.

στ) Αποδεικτικό πολυτεκνίας - τριτεκνίας - μονογονεϊκότητας :
Μοριοδοτούνται οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών, οι γονείς και τα τέκνα πολυτέκνων οικογενειών και οι γονείς και τα τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Η πολυτεκνία /τριτεκνία/ μονογονεϊκότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό οικείου δήμου, που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κτήση της ιδιότητας του πολυτέκνου ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής ή πιστοποιητικό της Ανώτερης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε). Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της αλλοδαπής, όταν πρόκειται για λιγότερα των 4 τέκνων, πρέπει να συνοδεύεται και από πιστοποιητικό της Α.Σ.Π.Ε.

ζ) Επιμόρφωση
Στα δικαιολογητικά επιμόρφωσης που υποβάλλονται από τον υποψήφιο θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια ο Επιμορφωτικός φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός), το αντικείμενο της επιμόρφωσης, το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της επιμόρφωσης και η διάρκειά της αποκλειστικά σε ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση η επιμόρφωση δεν μοριοδοτείται. Επιπροσθέτως, οι ημερίδες και τα συνέδρια δεν θεωρούνται επιμορφώσεις.
Επιμόρφωση προερχόμενη από εκπαιδευτικές ενότητες ή εξαμηνιαία μαθήματα τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. Ε.Α.Π., Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, Διδασκαλεία) και τα οποία είναι προαπαιτούμενα για εξομοίωση, εξειδίκευση, απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου δεν λαμβάνεται υπόψη.
ΔΕΝ γίνεται αποδεκτή η επιβεβαίωση ωρών επιμόρφωσης με Υπεύθυνες Δηλώσεις του υποψηφίου, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων.
 
Αντιθέτως σε περίπτωση μη προσδιορισμού ωρών σε βεβαίωση παρακολούθησης επιμόρφωσης μπορεί να αξιοποιηθεί το επίσημο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της πραγματοποιηθείσας επιμόρφωσης

Σημειώσεις: 1) Σε περίπτωση κατάθεσης πιστοποιητικών /βεβαιώσεων που έχουν εκδοθεί και τυπωθεί μέσω Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, θα πρέπει να συνοδεύονται από Υπεύθυνη Δήλωση περί γνησιότητάς τους.
2) Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής, που απαιτούνται από την πρόσκληση πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.

Περισσότερα εδώ