Οικονομία

Με τροπολογία αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Με τροπολογία αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας Με τροπολογία αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Με τροπολογία αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας Τη δυνατότητα να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και το 2015 θα δίδει στους ιδιοκτήτες οχημάτων, διάταξη που θα προβλέπει τροπολογία. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας, ισχύει από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μόνο για το έτος 2014.

Σε ό,τι αφορά το 2015, πληροφορίες που αναφέρει η Ναυτεμπορική αναφέρουν ότι ο στόχος ήταν να αλλάξει ριζικά το καθεστώς φορολογίας των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, όπως και αυτό για τα τέλη κυκλοφορίας. Ενδεχομένως στο πλαίσιο των αλλαγών να τεθεί σε εφαρμογή και η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας ανά μήνα.

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι και το επόμενο έτος θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιον έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας να τις πάρει πίσω, καταβάλλοντας τα τέλη που αναλογούν για τους επόμενους μήνες του έτους. Δηλαδή εάν ζητήσει επιστροφή πινακίδων τον Μάιο, θα πληρώσει τα 8/12 των ετήσιων τελών, ενώ εάν τις λάβει τον Σεπτέμβριο θα πληρώσει τα 4/12 κ.λπ.

Παράλληλα, η ίδια τροπολογία προβλέπει την επέκταση του μέτρου της απόσυρσης και για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και το 2002. Ετσι η απόσυρση θα ισχύει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2015