Οικονομία

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό: Ο Βρούτσης είναι εργατοκτόνος

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό: Ο Βρούτσης είναι εργατοκτόνος (φωτο:ΑΠΕ) Εργαζόμενοι στον επισιτισμό: Ο Βρούτσης είναι εργατοκτόνος (φωτο:ΑΠΕ)
Εργαζόμενοι στον επισιτισμό: Ο Βρούτσης είναι εργατοκτόνος Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ως το πιο «αδίστακτο εργατοκτόνο, νεοφιλελεύθερο γρανάζι της κυβέρνησης – οπερέτας», χαρακτήρισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ ΥΤΕ), τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αιτία, η απόφαση του τελευταίου από τη μία να ορίσει, αυθαίρετα όπως θεωρεί η Ομοσπονδία, το Νοέμβριο του 2013, ως όριο αναδρομικής απόδοσης εισφορών προς τους ασφαλισμένους, από την άλλη όμως να εξαιρέσει περίπου 200 από αυτούς, αναγκάζοντάς τους να καταφύγουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν. Η ΠΟΕΕ ΥΤΕ, θεωρεί ότι ο κ. Βρούτσης «δεν εφαρμόζει ούτε τους νόμους που ψηφίζει ο ίδιος», ενώ καταγγέλλει ότι ο σημερινός υπουργός Εργασίας «ουδέποτε καταδέχθηκε να διαβουλευθεί με την εργατική πλευρά».

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Βρούτση ότι σύνδεσε το όνομά του «με το σφαγιασμό των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την δέσμευση των εισφορών της Πρόνοιας  που τις οδήγησε στο ΙΚΑ και τη συνακόλουθη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ταμείου Πρόνοιας». Προσθέτει δε ότι πρόκειται για τον υπουργό «που θα αφαιρέσει κάθε ελπίδα συνταξιοδότησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα, αφού με την αύξηση των ελάχιστων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια, θα απαιτούνται 60 χρόνια εποχικής εργασίας για να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης».