Οικονομία

Αγρότες: Με τρακτέρ στο κέντρο της Λαμίας - «Μπλόκαραν» με... άχυρα την είσοδο της Περιφέρειας

Αγρότες: Με τρακτέρ στο κέντρο της Λαμίας - «Μπλόκαραν» με... άχυρα την είσοδο της Περιφέρειας Φωτογραφία: Lamianow
Με δεκάδες τρακτέρ εισέβαλλαν στο κέντρο της πόλης της Λαμίας αγρότες της περιοχής που συμμετέχουν στις κινητοποήσεις που κήρυξαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας.

Η πομπή από αγροτικά μηχανήματα των αγροτών της Φθιώτιδας κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας και τα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της οποίας «μπλόκαραν» την είσοδο με μπάλες άχυρο... τις οποίες και έλυσαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος.

Κινητοποιήσεις συμβολικού χαρακτήρα, πραγματοποιούν επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας αλλά και της Ευρώπης

Μαζί με τους αγρότες διαμαρτυρήθηκαν και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Αγρότες από την κατεστραμμένη από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχή του Δομοκού, την Ανατολική Φθιώτιδα και την Αταλάντη που πλήττονται από την ακαρπία της ελιάς, τα καμποχώρια της Λαμίας, τη δυτική Φθιώτιδα και τη δυτική Λοκρίδα διατράνωσαν «πως δεν πάει άλλο» και στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο, για να μπορέσουν να παραμείνουν στις καλλιέργειες και τα κοπάδια τους.