Οικονομία

Νέα μέτρα για αγρότες: Αναστολή πληρωμών και ρύθμιση οφειλών στο ρεύμα

Νέα μέτρα για αγρότες: Αναστολή πληρωμών και ρύθμιση οφειλών στο ρεύμα
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και πρόθεσή τους είναι να ισχυροποιήσουν τα μπλόκα τους, θέλοντας να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στα αιτήματά τους που άπτονται στο κόστος ενέργειας αλλά και στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν.

Με φόντο τον κλοιό των αγροτών σήμερα στη Βουλή κατατίθεται τροπολογία που περιλαμβάνει νέα μέτρα για την ανακούφισή τους. Ειδικότερα όπως προανήγγειλε σε ραδιοφωνικές του δηλ΄΄ωσεις στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης  η τροπολογία παρέχει πλήρη αναστολή πληρωμών για δύο χρόνια σε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ. Ταυτόχρονα, προβλέπει παροχή ρεύματος και πενταετή ρύθμιση των οφειλών στο ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών με μηδενικό επιτόκιο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ότι πάνω από το 30% των οφειλών των αγροτών στο ρεύμα παραμένει απλήρωτο. Επισήμανε ότι "έχουμε περίπου λίγο κάτω από 200.000 παροχές αγροτικού ρεύματος, επομένως το 30% εξ αυτών είναι απλήρωτο".

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ταυτόχρονα εγκαθιστώντας νέα μπλόκα σε Λάρισα, Καρδίτσα και στον κόμβο του Φιλώτα, στα όρια Φλώρινας-Εορδαίας. Σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται πως «τα προβλήματα είναι αυτά που μας βγάζουν στο δρόμο. Ο Αγώνας των Αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης της Κοινωνίας και μας αφορά όλους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας όπως οι συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα».