Οικονομία

Πρόσκληση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Πρόσκληση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης
Πρόσκληση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο πλαίσιο του Υποέργου 1 των Πράξεων με τίτλο: «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και ΑΠ8 που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους για τις θέσεις:

(α) ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ στους Δήμους
υλοποίησης των Πράξεων και
(β) ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Κ.Δ.Β.Μ. στους Δήμους υλοποίησης των Πράξεων

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ν.Π.Ι.Δ., εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων.) στο πλαίσιο των Υποέργων 1 των Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης -Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που
υλοποιούνται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, έχοντας υπόψη τις α) με αρ. Πρωτ. 5350/03-04-2012 (ΟΠΣ 375686) και β) με αρ. Πρωτ. 5351/03-04-2012 (ΟΠΣ 375687) Αποφάσεις της Ε.Υ.Δ. και την τροποποίηση με αρ. Πρωτ. 18922/30-09-2014 και 18923/30¬09-2014 αντίστοιχα καθώς και την 2491/112/25-11-2014 Απόφαση του Δ.Σ. ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για:

(α) Υπεύθυνους Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.
(β) Υπεύθυνους Οργάνωσης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Για την κάλυψη θέσεων των Δήμων που εντάχθηκαν στη Γ' Φάση και των κενών θέσεων που προέκυψαν από τις 602/7/30437/4-6-2013 & 660/4/21971/11-4-2014 Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Δήμων που συμμετείχαν στη Β' Φάση ένταξης στο πρόγραμμα βάσει της Πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Δία Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

1.        ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Οι αρμοδιότητες των Υπευθύνων Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας,
ενδεικτικά, είναι:
•   Υποστήριξη για την ανάπτυξη των προτάσεων των Δήμων για συμμετοχή στα εθνικά
 
προγράμματα
•    Υποστήριξη του Δήμου για την ανάπτυξη προτάσεων για τα τοπικά προγράμματα
•    Ευθύνη διενέργειας και συντονισμού διαδικασίας αυτοαξιολόγησης σε επίπεδο Δήμου
•    Προώθηση και διασφάλιση ποιοτικών δεδομένων των δομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας
•    Προγραμματισμός και ανάπτυξη εκπαιδευτικού έργου και σχεδιασμού και καθορισμός αναλυτικού χρονοδιαγράμματος τμημάτων μάθησης
•    Συνεργασία και συμμετοχή στις διαδικασίες τοπικής επικοινωνιακής προβολής
•    Συμμετοχή σε διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης
Τα ειδικά και αναλυτικά καθήκοντα καθώς και τα παραδοτέα των Υπευθύνων Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας θα περιγράφονται στη σχετική σύμβαση.
Η σύμβαση θα έχει διάρκεια, το μέγιστο, από την υπογραφή της και έως την λήξη του φυσικού αντικειμένου του έργου δηλ. την 30η/06/2015.
Οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας θα ενταχθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους σε πίνακες ταξινομημένους ανά Δήμο και ειδικότητα και θα επιλέγονται σύμφωνα με την κατάταξή τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στον αντίστοιχο Δήμο.

Δήμοι Περιφέρειας Αττικής    
ΚΗΦΙΣΙΑΣ    
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ    
Δήμοι Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης    
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ    


Το αντικείμενο εργασίας των Υπεύθυνων Οργάνωσης Κ.Δ.Β.Μ., ενδεικτικά, είναι:
•    Η τήρηση πλήρους και ενημερωμένου αρχείου των φακέλων που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες του Κ.Δ.Β.Μ. (ενδεικτικά η συγκέντρωση και επεξεργασία αιτήσεων εκπαιδευομένων, η ένταξη επιλεγέντων εκπαιδευομένων σε τμήματα μάθησης, η διάθεση των εκπαιδευτικών υλικών, η καταχώρηση δεδομένων στην τηλεματική δικτύωση των δομών, η συλλογή, οργάνωση και προετοιμασία παραστατικών δαπανών κ.α.)
•    Η διεκπεραίωση αλληλογραφίας, χαρακτηρισμός, διανομή και αρχειοθέτηση των σχετικών εγγράφων που αφορούν στις δραστηριότητες του Κ.Δ.Β.Μ.
•    Τα ειδικά και αναλυτικά καθήκοντα και τα παραδοτέα των Υπευθύνων Οργάνωσης Κ.Δ.Β.Μ. θα περιγράφονται στη σχετική σύμβαση.

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια, το μέγιστο, από την υπογραφή της και έως την λήξη του φυσικού αντικειμένου του έργου δηλ. την 30/06/2015.


Οι Υπεύθυνοι Οργάνωσης Κ.Δ.Β.Μ. θα ενταχθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους σε πίνακες ταξινομημένους ανά Δήμο και ειδικότητα και θα επιλέγονται σύμφωνα με την κατάταξή τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στον αντίστοιχο Δήμο.
Δήμοι Περιφέρειας Αττικής    
Ηρακλείου    
Δήμοι Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης    
ΑΡΡΙΑΝΩΝ    
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ    

2. ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΣΗΣ:

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία ένταξης στο πίνακα κατάταξης ανά κατηγορία θέσης, είναι οι ακόλουθες:
 
α. Υπεύθυνων Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας στα Κέντρα Δια Βίου
Μάθησης
1)    Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος
2)    Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου από πιστοποιημένους φορείς (βλ. Παράρτημα Ι)

β. Υπεύθυνων Οργάνωσης στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης
1)    Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2)    Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου από πιστοποιημένους φορείς (βλ. Παράρτημα Ι)

.        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση για μία μόνο θέση (Α) ή (Β) σε ένα και μόνο προκηρυσσόμενο Δήμο επιλογής τους. Η επιλογή περισσότερων θέσεων ή/και Δήμων αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη διαδικασία επιλογής

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση http://applications.inedivim.gr και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται σε αυτή την αίτηση - δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986).


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι υποψήφιοι μπορούν να επεξεργασθούν όσες φορές απαιτείται την ηλεκτρονική τους αίτηση μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης, επιλέγοντας ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ και ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. Κατόπιν θα πρέπει να κάνουν ΥΠΟΒΟΛΗ για να οριστικοποιήσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση και στη συνέχεια ΕΚΤΥΠΩΣΗ για να εμφανιστεί στην πλατφόρμα η επιλογή ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ και να μπορούν να εκτυπώσουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή με fax δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται.
Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων: από 16/12/2014 (17:00) έως και 05/01/2015 (ώρα 15:00).

Οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4.

Τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν ταχυδρομικώς από 16/12/2014 έως και 07/01/2015 (ημερομηνία λήξης υποβολής δικαιολογητικών), ώρες 10:00 έως 15:00, στη διεύθυνση:
Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης,
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη,
111 43 Αθήνα. (Κεντρική Γραμματεία - 2ος όροφος)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ