Οικονομία

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 2.500 εργαζομένους απο το ΕΒΕΠ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 2.500 εργαζομένους απο το ΕΒΕΠ Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 2.500 εργαζομένους απο το ΕΒΕΠ
Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 2.500 εργαζομένους απο το ΕΒΕΠ Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), έδωσε στη δημοσιότητα, την Πρόσκληση προς τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, κυρίως στη βιομηχανία των περιφερειακών ενοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νήσων Αττικής, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Επαγγελματική Κατάρτιση, Συμβουλευτική Υποστήριξη, Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας 2.500 επαπειλούμενων με ανεργία, εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, κυρίως των βιομηχανικών κλάδων, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Θριασίου Πεδίου».

Αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΕΒΕΠ υποβάλλονται μέχρι και την Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015, καθημερινά στα γραφεία του Ε.Β.Ε.Π., Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού, στον Πειραιά.
Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 250 ωρών, με θεωρία και πρακτική άσκηση.
Όσοι συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, οι «ωφελούμενοί» του, θα εφοδιαστούν με σύγχρονες επαγγελματικές γνώσεις σε 11 τεχνικές ειδικότητες:
• Τεχνικός Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων
• Τεχνίτης Ελασματουργός
• Τεχνίτης Σωληνουργός
• Τεχνίτης Εργαλειομηχανών
• Τεχνικός – Συντηρητής Εγκαταστάσεων Αυτοματισμού & Αυτομάτου Ελέγχου
• Τεχνίτης Καθαρισμού μετάλλων (Αμμοβολιστής – Υδροβολιστής)
• Τεχνίτης Ξυλουργός
• Τεχνίτης Ψυκτικός
• Τεχνίτης Μόνωσης
• Τεχνίτης Ικριωμάτων
• Χειριστής κινητών μηχανημάτων – μηχανημάτων Έργου
Μετά το πέρας της εξειδικευμένης κατάρτισης, θα ακολουθήσουν εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας, μέσα από τις οποίες οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό κατά ISO / IEC 17024 σε μία από τις ειδικότητες της κατάρτισης.
O ωφελούμενος, που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Κατάρτισης και θα συμμετάσχει στις εξετάσεις για την Πιστοποίησή του, θα λάβει Εκπαιδευτικό Επίδομα 1.750 €, μικτά.
Η επιλογή των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα, θα γίνει μετά από συγκεκριμένη και απόλυτα διαφανή αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι επαπειλούμενοι με ανεργία, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, όσοι απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμβάσεις έργου, εκ περιτροπής απασχόλησης .
Ο Τόπος Απασχόλησης, όσων υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, πρέπει να ανήκει στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής.
Στην αίτηση επισυνάπτονται τα ακόλουθα έγγραφα, τα οποία αποτελούν τα υποχρεωτικά δικαιολογητικά συμμετοχής, ώστε να καταχωρηθεί και να αξιολογηθεί η σχετική υποψηφιότητα.
1. φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου του αιτούντος /της αιτούσης.
2. φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Δ.Ο.Υ. του αιτούντος /της αιτούσης για την οικονομική χρήση 1.1.2013 - 31.12.2013.
3. Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος /της αιτούσης, η οποία περιέχει τα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της απασχόλησης του αιτούντος /της αιτούσης και για τον τόπο απασχόλησης του /της.

Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα στοιχεία που περιέχονται στις πρότυπες υπεύθυνες δηλώσεις για το έργο, όπως αυτές είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του Ε.Β.Ε.Π. (www.pcci.gr), οι οποίες διατίθενται και στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

4. «Ατομικός ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Ασφάλισης» του αιτούντος /της αιτούσης, από 1.1.2013 μέχρι 30.9.2014. Αφορά μόνον στους αιτούντες /τις αιτούσες, ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

5. φωτοαντίγραφο των εκδοθέντων παραστατικών («φύλλων») Τιμολογίου Παροχής Υπηρεσιών του αιτούντος/της αιτούσης, από 1.1.2014 μέχρι 30.9.2014. Αφορά μόνον στους αιτούντες / στις αιτούσες, αυτοαπασχολουμένους.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει από Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Π.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

1. Εξετάζεται αν, ο αιτών (η αιτούσα), με βάση τα έγγραφα που έχει καταθέσει στην αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα, πληροί τις Προϋποθέσεις Συμμετοχής, όπως αυτές περιγράφονται στις δύο προηγούμενες παραγράφους της παρούσας υπό τον τίτλο «Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν…».

2. Οι αιτούντες (αιτούσες) που πληρούν τις Προϋποθέσεις Συμμετοχής, κατατάσσονται με μοναδικό κριτήριο το ατομικό τους εισόδημα, όπως αυτό καταγράφεται στο Εκκαθαριστικό της Εφορίας για την χρήση 1.1.2013 -31.12.2013

Η κατάταξη γίνεται με τρόπο ώστε πάντοτε να προηγείται του αμέσως επομένου ο έχων χαμηλότερο εισόδημα.

Οι κατέχοντες στη σειρά κατάταξης τις θέσεις από 1-2.500 είναι οι επιλεγέντες ωφελούμενοι του Προγράμματος.
Οι επόμενοι 250, από τη θέση 2.501 μέχρι και τη θέση 2.750, είναι οι επιλαχόντες ωφελούμενοι του Προγράμματος.

3. Το Ε.Β.Ε.Π. , με ανακοίνωση που αναρτά στην ιστοσελίδα του, ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των ωφελουμένων.
Ενημερώνει ατομικά τους επιλεγέντες 2.500 ωφελουμένους και τους 250 επιλαχόντες.

4. Ένσταση στην απόφαση μη επιλογής του /της, ή στη σειρά με την οποία έχει καταταγεί, μπορεί να υποβάλει εγγράφως ο αιτών /η αιτούσα εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Ε.Β.Ε.Π. της Ανακοίνωσης – Πρόσκλησης για την ολοκλήρωση της επιλογής των ωφελουμένων.

Το Ε.Β.Ε.Π. εξετάζει την ένσταση και ενημερώνει εγγράφως τον ενιστάμενο /η για την αιτιολογημένη απόφασή του επί της ενστάσεως, εντός 10 ημερών από την υποβολή της.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και την 27η Ιανουαρίου 2015, στα γραφεία του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Λουδοβίκου 1, Πλ. Οδησσού, Πειραιά (Τμήμα Μελετών, β΄όροφος).