Οικονομία

«Πράσινο φως» για 704 προσλήψεις στο ΕΣΥ: Αναλυτικά οι θέσεις ανά ειδικότητα και νοσοκομείο

«Πράσινο φως» για 704 προσλήψεις στο ΕΣΥ: Αναλυτικά οι θέσεις ανά ειδικότητα και νοσοκομείο
Υπεγράφη χθες, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2024, η απόφαση για την προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ - διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών σε όλη τη χώρα - και έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες για την επικίνδυνη υποστελέχωση του ΕΣΥ - το υπουργείο ενέκρινε και επίσημα την προκήρυξη για 704 θέσεις ειδικευμένων ιατρών.

«Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού», υποστήριξε ο Άωνις Γεωργιάδης.

«Στόχος μας είναι οι προκηρύξεις αυτές να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα».

Αναλυτικά οι θέσεις ανά νοσοκομείο και ειδικότητα

Σημειώνεται πως εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν περίπου 100 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. διαφόρων ειδικοτήτων στον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.