Οικονομία

Στα δικαστήρια επιστρέφει η κόντρα ΕΤΕΑ - ΤΑΠΙΤ

Στα δικαστήρια επιστρέφει η κόντρα ΕΤΕΑ - ΤΑΠΙΤ Στα δικαστήρια επιστρέφει η κόντρα ΕΤΕΑ - ΤΑΠΙΤ
Στα δικαστήρια επιστρέφει η κόντρα ΕΤΕΑ - ΤΑΠΙΤ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Την άρση της αναστολής κατάσχεσης των λογαριασμών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), θα επιδιώξει σήμερα, δια της δικαστικής οδού, το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).

Αιτία είναι η μη καταβολή περίπου 50 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑ προς το ΤΑΠΙΤ, που αποτελούν εισφορές που εισπράχθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν, όπως θα έπρεπε. Πριν από μερικές μέρες η διοίκηση του ΕΤΕΑ πέτυχε την αναστολή δικαστικής απόφασης που επέτρεπε τη συντηρητική κατάσχεση των οφειλομένων, μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του Ταμείου και έτσι κατέστη δυνατό, την ύστατη ώρα κυριολεκτικά, να καταβληθούν χωρίς προβλήματα οι επικουρικές συντάξεις. Τώρα το ΤΑΠΙΤ επιστρέφει δυναμικά και ζητά να υπάρξει νέα δικαστική απόφαση, για να πάρει πίσω το ποσό των 50.453.534 ευρώ, που δικαιούται. Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών πραγματοποίησαν συνάντηση για να βρεθεί η «χρυσή τομή» παρουσία και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Έτσι, προέκυψε νέα προσφυγή από τη διοίκηση του ΤΑΠΙΤ στα αρμόδια δικαστήρια και είναι πιθανό σήμερα να παιχτεί άλλο ένα επεισόδιο, αυτής της κόντρας, που έχει ως πρωταγωνιστές δύο ταμεία επικουρικής ασφάλισης και ως «θύματα» περίπου 1.070.000 συνταξιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΤΑΠΙΤ, το σύνολο της οφειλής του ΕΤΕΑ ανέρχεται στα 207.530.214 ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΤ είναι αποφασισμένο να θέσει σε ισχύ όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά,αφού έχει προκύψει ζήτημα αδυναμίας απόδοσης επικουρικών συντάξεων σε δικαιούχους εμποροϋπαλλήλους.