Οικονομία

Άλλες 46 απολύσεις στο Πόρτο Καρράς

Άλλες 46 απολύσεις στο Πόρτο Καρράς
Άλλες 46 απολύσεις στο Πόρτο Καρράς Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Νέο «κύμα» απολύσεων στο Πόρτο Καρράς, καθώς η διοίκηση του ξενοδοχείου, ανακοίνωσε άλλες 46 απολύσεις, παραμονές Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για μία ακόμα ομάδα απολύσεων, μετά τις 30 απολύσεις σε εποχικό προσωπικό που έγιναν στις 28 Νοεμβρίου και στις άλλες 9 που ακολούθησαν στις 4 Δεκεμβρίου.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕΥΤΕ), καταγγέλλει το γεγονός των συνεχόμενων απολύσεων και μάλιστα την ώρα που έχει ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Θεωρεί ότι στόχος είναι «η επιθετική αλλοίωση της στελέχωσης και η υποκατάσταση των θέσεων εργασίας με προσωπικό ευκαιρίας (ψευδομαθητεία, vouchers).

Οι συνδικαλιστές του κλάδου προσθέτουν ότι «ο Όμιλος Στέγκου, όχι μόνο επιδεικνύει κοινωνική αναλγησία για τις επιπτώσεις της δράσης του στην τοπική κοινωνία του Ν. Μαρμαρά, αλλά πλέον δρα ανεξέλεγκτα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του και περιορισμούς της νομοθεσίας και ποσοστά απολύσεων που έχει ήδη υπερβεί».  Καλεί δε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επέμβουν άμεσα καθώς «οι εργαζόμενοι είναι απολύτως ανυπεράσπιστοι στις διαθέσεις των διαπλεκόμενων μεγαλοεργοδοτικών συμφερόντων».