Οικονομία

Eurobank: Διάψευση δημοσιευμάτων για την βουλγαρική FIB

Eurobank: Διάψευση δημοσιευμάτων για την βουλγαρική FIB Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ως πιθανοι μνηστήρες της εξαγοράς σύμφωνα με βουλγαρικό Μέσο, φέρονταν να είναι Unicredit Bulbank και η Postbank, θυγατρική της ελληνικής Eurobank.

H Eurobank διέψευσε με ανακοίνωσή της δημοσιεύματα που την ήθελαν να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της βουλγαρικής First Investment Bank (FIB).

Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για δήθεν ενδιαφέρον του Ομίλου Eurobank για την απόκτηση της Βουλγαρικής τράπεζας First Investment Bank AD (FIB), η Eurobank δήλωσε ότι «τα υπόψη δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Οι φήμες ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα του βουλγαρικού Kapital, που προκειμένου να αιτιολογήσει τους λόγους για το ράλι που σημείωνε η μετοχή της FIB, έκανε λόγο για «προσδοκίες μιας συμφωνίας».

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία εξαγορς βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα εντός του μήνα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Όπως ανέφερε το άρθρο πιθανοί μνηστήρες της FIB φέρονταν οι Unicredit Bulbank και η Postbank, (Eurobank Bulgaria AD) που είναι κατά 99,99% θυγατρική της ελληνικής Eurobank.