Οικονομία

Πόθεν Έσχες: Τρίμηνη παράταση εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο - Θα αφορά και στις Αρχικές Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης

Πόθεν Έσχες: Τρίμηνη παράταση εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο - Θα αφορά και στις Αρχικές Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης
Οι αρχικά υπόχρεοι οφείλουν να υποβάλλουν Πόθεν Έσχες για την περίοδο από 28.2.2023 έως 31.3.2024.

Προς τρίμηνη παράταση οδηγείται η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες), καθώς η κανονική προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η παράταση που αναμένεται να δοθεί, θα αφορά και τους αρχικά υπόχρεους, δηλαδή όσους υποχρεούνται να δηλώσουν για πρωτη φορά την περιουσιακή τους κατάσταση, να υποβάλλουν δηλαδή αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Οι αρχικά υπόχρεοι οφείλουν να υποβάλλουν πόθεν Εσχες για την περίοδο από 28.2.2023 έως 31.3.2024.

Ούτως ή άλλως, επι του παρόντος η πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις Ετήσιες Δηλώσεις Περιουσιακής κατάστασης. Οι χρήστες εδώ και μήνες, επιλέγοντας την ηλεκτρονική διεύθυνση pothen.gr διαβάζουν το αναρτημένο μήνυμα ότι θα υποβάλλουν την ετήσια δήλωση Πόθεν Εσχες όταν είναι έτοιμη προς χρήση η νέα πλατφόρμα, οπότε και θα ισχύσουν οι νέες προθεσμίες υποβολής.