Οικονομία

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα voucher για επαγγελματίες υγείας στο ΠΕΔΥ

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα voucher για επαγγελματίες υγείας στο ΠΕΔΥ Ανακοίνωση για το πρόγραμμα voucher για επαγγελματίες υγείας στο ΠΕΔΥ Φωτογραφία: Ανακοίνωση για το πρόγραμμα voucher για επαγγελματίες υγείας στο ΠΕΔΥ
Ανακοίνωση για το πρόγραμμα voucher για επαγγελματίες υγείας στο ΠΕΔΥ Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα voucher για επαγγελματίες υγείας στο ΠΕΔΥ σχετικά με διόρθωση λαθών στις αιτήσεις και την επιλογή παρόχων

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας οι επιτυχόντες στα επικυρωμένα αποτελέσματα του προγράμματος voucher για επαγγελματίες υγείας στο ΠΕΔΥ  που δεν έχουν ήδη καταθέσει τα έντυπα δικαιολογητικά τους για επαλήθευση των στοιχείων τους σε παρόχους, καλούνται αμέσως  μετά την παρούσα ανάρτηση να τα καταθέσουν σε πάροχο της επιλογής τους.

Ο διαθέσιμος χρόνος των παρόχων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης των επιταγών κατάρτισης, καταχώρησης των συμβάσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή -  ένταξης των ωφελούμενων σε τμήματα μέσω της δήλωσης έναρξης τμήματος είναι αυστηρά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την παρούσα ανάρτηση

Η προθεσμία των 5 εργασίμων ημερών αρχίζει να μετρά από την αμέσως επόμενη της ανάρτησης εργάσιμη  ημέρα .
Σε περιπτώσεις που οι  καταληκτικές ημερομηνίες συμπίπτουν  με αργία αξιοποιείται η πρώτη εργάσιμη που ακολουθεί. Οι έλεγχοι δικαιολογητικών συνεχίζονται και θα γίνουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης. 

Επίσης με δεύτερη ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας κάνει γνωστό ότι κατ’ εξαίρεση γίνονται δεκτές διορθώσεις στοιχείων της ηλεκτρονικής Αίτησης Συμμετοχής, που αφορούν αποκλειστικά αναγραμματισμούς ή αναριθμητισμούς ενός ψηφίου και σε ένα μόνο στοιχείο τους που δεν  αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης, υπό την αίρεση ότι τεκμηριώνονται από τα λοιπά δικαιολογητικά συμμετοχής. π.χ. δηλωθέν επώνυμο Παδαδόπουλος αντί ορθού Παπαδόπουλος )

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα voucher «Κατάρτιση Ανέργων σε θέματα μεταρρύθμισης για το ΠΕΔΥ»  να υποβάλουν αίτημα διόρθωσης στην Ε.Υ.Ε.Τ.Υ.Κ.Α. για αναγραμματισμούς, αναριθμητισμούς και ανάλογα σφάλματα ενός ψηφίου σε ένα μόνο από τα δηλωθέντα στοιχεία τους  εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ανάρτηση της παρούσας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ «ΕΠΙ ΤΟ ΟΡΘΟΤΕΡΟ» ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ έχουν όλοι οι  ΔΥΝΗΤΙΚΆ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ με  αριθμό ΚΑΥΑΣ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από τον Ιούλιο του 2014.

Το αίτημα συνοδεύεται αυστηρά από:

1.     Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 υπογεγραμμένη από τον Ωφελούμενο με περιεχόμενο δηλούμενο ότι:

«Κατά την διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης-εγγραφής μου για το μητρώο ωφελουμένων του έργου «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ)», έλαβα αριθμό ΚΑΥΑΣ ………………………………       και εκ παραδρομής εισήγαγα το προσωπικό στοιχείο ……………………………… …………λανθασμένα ως  εξής: …….. ……………….. ενώ το ορθόν είναι :…………….. ……… Όλα τα λοιπά δηλωθέντα στοιχεία μου είναι δηλωμένα ορθά. Αιτούμαι  να προβείτε στην επί το ορθότερο  εγγραφή του στοιχείου μου αυτού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  www.voucher.gov.gr  ή να παραβλεφθεί  ως επουσιώδες. Επισυνάπτω  αντίγραφο του στοιχείου ………………………. με το οποίο  τεκμηριώνεται η  ορθή αναγραφή  του δεδομένου που αιτούμαι να διορθωθεί και απλό αντίγραφο του εκτυπωμένου αποδεικτικού της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής μου»

2.     Απλό φωτοαντίγραφο τoυ εκτυπωμένου αποδεικτικού της υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της που εκδόθηκε  μετά την αρχική ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων του

3.     Το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αυτά προσδιορίζονται στην ενότητα 5.3.1. της με αριθμ  1030/15-7-14 (5/2014)  πρόσκλησης στον πάροχο κατάρτισης της επιλογής τους ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο τους.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ - ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ κλεισμένα σε σφραγισμένο φάκελο είτε αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία είτε μέσω ταχυδρομείου, παρόχου ταχυμεταφορών κλπ. στην ταχυδρομική δ/νση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,  Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οδός Αριστοτέλους 17, 10433, στο πρωτόκολλο στον  6ο όροφο.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ:  Για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων αναρτημένο Προσυμπληρωμένο έντυπο ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ »

Ο Πάροχος Κατάρτισης με ευθύνη του δύναται να επαληθεύσει τα δικαιολογητικά του Ωφελουμένου και να εντάξει αυτόν σε τμήμα κατάρτισης (ενεργοποίηση επιταγής), εντός της προθεσμίας των 5 εργασίμων ημερών από την ανάρτηση της «1η Τροποποίησης του Μητρώου Ωφελουμένων» εφόσον το αίτημα διόρθωσης αφορά αυστηρά και μόνο αναγραμματισμό ή αναριθμητισμό ενός ψηφίου σε ένα στοιχείο (και δεν αφορά μοριοδοτούμενο κριτήριο). Οφείλει δε να ενημερώσει την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία είναι αρμόδια για την εξέταση του αιτήματος. Σε περίπτωση που ο Ωφελούμενος δεν συμπεριλαμβάνεται στην 1η τροποποίηση του Μητρώου Ωφελουμένων, ο Πάροχος Κατάρτισης οφείλει να απευθυνθεί και να ενημερώσει στην ΕΥΕΤΥΚΑ.

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφόσον διαπιστώσει κατά τον έλεγχο του αιτήματος και κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης αποκλίσεις από τα ως άνω οριζόμενα θα προβεί σε κυρώσεις για τον Πάροχο Κατάρτισης και τον Ωφελούμενο αντιστοίχως.                                                                                     

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι  σε περίπτωση που η διόρθωση που αιτούνται δεν αφορά σφάλμα αναγραμματισμού, αναριθμητισμού ή ανάλογο, κατά τα ως άνω, είναι δυνατόν η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής να μη προβεί στην διόρθωση του στοιχείου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημερώνοντας με αιτιολόγηση στη περίπτωση αυτή τον αιτηθέντα την  διόρθωση.