Οικονομία

Άλλα κόλπα από την ΑΑΔΕ - Τιμολόγια, δελτία αποστολής και chatbox μέσω κινητού

Άλλα κόλπα από την ΑΑΔΕ - Τιμολόγια, δελτία αποστολής και chatbox μέσω κινητού
Από το φθινόπωρο, επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια και δελτία αποστολής απευθείας από το κινητό τους.

Παράλληλα, όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να αποθηκεύουν πιστοποιητικά που απαιτούνται από φορείς και οργανισμούς για την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους.

Επιπλέον, θα ενεργοποιηθεί ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα παρέχει απαντήσεις σε διάφορα θέματα. Επίσης, θα δημιουργηθεί ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο με εξειδικευμένους υπαλλήλους που θα απαντούν σε ερωτήματα των φορολογουμένων.

Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να εκδίδουν τιμολόγια ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε τοποθεσία, ανεβάζοντάς τα αυτόματα στα ηλεκτρονικά βιβλία. Το ψηφιακό δελτίο αποστολής θα επιτρέπει τον έλεγχο της διακίνησης των προϊόντων σε πραγματικό χρόνο από τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Οι χρήστες της εφαρμογής myAADEapp θα μπορούν να αποθηκεύουν έγγραφα και πιστοποιητικά για τις συναλλαγές τους, να πληρώνουν φόρους, και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για φορολογικές υποχρεώσεις και το υπόλοιπο των δόσεων των ρυθμίσεων τους. Επιπλέον, θα ενημερώνονται για τις ημερομηνίες πληρωμής φόρων όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι και τέλη.

Το σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο θα παρέχει απαντήσεις στα ερωτήματα των φορολογουμένων, ενώ το chatbot θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δίνει άμεσες και ακριβείς απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα.

NETWORK