Οικονομία

Σε επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου προχωρεί αύριο ο ΟΔΔΗΧ

Σε επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου προχωρεί αύριο ο ΟΔΔΗΧ
Η επανέκδοση αυτή στοχεύει στην κάλυψη της επενδυτικής ζήτησης και στην ενίσχυση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,875%, με λήξη στις 12 Μαρτίου 2029. Τα ομόλογα θα είναι σε άυλη μορφή και φέρουν τον κωδικό ISIN GR0124035693.

Η επανέκδοση αυτή στοχεύει στην κάλυψη της επενδυτικής ζήτησης και στην ενίσχυση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί ανέρχεται έως τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ η ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί για την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 (Τ+5).

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνο βασικοί διαπραγματευτές, οι οποίοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους μέσω της ΗΔΑΤ. Κάθε βασικός διαπραγματευτής θα μπορεί να καταθέσει μέχρι πέντε ανταγωνιστικές προσφορές, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 12:00 τοπική ώρα της 17ης Ιουλίου 2024. Οι προσφορές θα ικανοποιηθούν μέχρι το ύψος του δημοπρατούμενου ποσού, με βάση την τιμή της τελευταίας αποδεκτής προσφοράς στη δημοπρασία (cut-off τιμή).

Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν δεκτές στη δημοπρασία. Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των βασικών διαπραγματευτών. Για τα ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.