Ελλάδα

Η σωτήρια κίνηση του οδηγού στο λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες - Περιγράφει καρέ καρέ τι συνέβη

Η σωτήρια κίνηση του οδηγού στο λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες - Περιγράφει καρέ καρέ τι συνέβη Φωτογραφία: eurokinissi
Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε άμεσα την Πυροσβεστική και οδήγησε τους πέντε επιβάτες σε ασφαλές σημείο, χωρίς να υπάρξουν ευτυχώς τραυματισμοί.

«Λαχτάρησαν» οι πέντε επιβάτες και ο οδηγός, αστικού λεωφορείου, του 122Θ, όταν το όχημα πήρε φωτιά στην παραλιακή, στο ύψος της Βουλιαγμένης.

Ο οδηγός αντέδρασε άμεσα και αποβίβασε τους επιβάτες από το φλεγόμενο όχημα, ενώ η Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο, έσβησε την φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το λεωφορείο. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη στάση Λιμανάκια. Ευτυχώς κανείς από τους πέντε επιβάτες δεν τραυματίστηκε με τον οδηγό να τους κατεβάζει αμέσως από το λεωφορείο.

«Ανοίγω πόρτες κατευθείαν να βγει ο κόσμος. Με το που βγαίνουν έξω κλείνω και τον κινητήρα εννοείται να μην κάνει κανένα μπαμ και σκάσει. Τους πάω λίγο πιο πάνω και παίρνω το πυροσβεστικό που έχουμε μέσα. Να σβήσω τη φωτιά πίσω, δεν έφτασε. Η φωτιά έφτασε μέχρι τα μπροστινά καθίσματα του λεωφορείου», ανέφερε ο οδηγός του λεωφορείου, Τάσος Τσιμπίδας στο Mega.

Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Στις εννέα και μισή το πρωί κι ενώ ο οδηγός ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μετά τη στάση στα Λιμανάκια διαπίστωσε από τους καθρέφτες ότι έβγαιναν καπνοί. «Με το που ξεκινάω βλέπω καπνό πίσω και φωτιά και σταματάω το λεωφορείο στα δεξιά. Τους βγάλαμε έξω, πήρε το επόμενο λεωφορείο ο κόσμος, όλα καλά», δήλωσε ο οδηγός.

Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου, η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά του οχήματος, πιθανόν λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στη μπροστινή πλευρά, με αποτέλεσμα το όχημα να τυλιχτεί στις φλόγες.

Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε άμεσα την Πυροσβεστική και οδήγησε τους πέντε επιβάτες σε ασφαλές σημείο, χωρίς να υπάρξουν ευτυχώς τραυματισμοί. Στο σημείο έφτασαν 12 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα και έσβησαν τη φωτιά. Μετά από λίγη ώρα γερανός απομάκρυνε το λεωφορείο.