Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Η μέρα πληρωμής και τα ευχάριστα για τους δικαιούχους

Επίδομα παιδιού: Η μέρα πληρωμής και τα ευχάριστα για τους δικαιούχους Φωτογραφία: pexels
Ανοίγει τον Αύγουστο το Α21 για υποβολή δηλώσεων ενώ όλα είναι έτοιμα για την πληρωμή για το επίδομα παιδιού.

Στις 31 Ιουλίου αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 στους δικαιούχους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει στις πληρωμές του δημοσίου, η πληρωμή θα ξεκινήσει από την Τρίτη το απόγευμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται με οικονομικά κι εκπαιδευτικά κριτήρια. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται αναλόγως σε 28, 42 ή 70 ευρώ για κάθε παιδί και πάει κλιμακωτά.

Αίτηση γίνεται από τους δικαιούχους μέσω της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ σε ειδική πλατφόρμα. Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν αλλά και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Σκέψεις για αύξηση του επιδόματος παιδιού

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η αύξηση του επιδόματος παιδιού στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα. Εφόσον προκριθεί το εν λόγω σενάριο θα πρόκεται για διπλό μπόνους στους δικαιούχους. Από τη μία η αύξηση του επιδόματος και από την άλλη μία έκτακτη χριστουγεννιάτικη παροχή στους δικαιούχους τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα η αύξηση των μισθών οδήγησε αρκετούς γονείς να μην δικαιούνται φέτος το επίδομα παιδιού με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Σκέψεις για επιταγή ακρίβειας

Πέρα από το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε όσους συνταξιούχους δεν λάβουν την πλέον ετήσια αύξηση στις συντάξεις τους, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο παροχής έκτακτο δώρου τα Χριστούγεννα σε περισσότερους δικαούχους.

Συγκεκριμένα στη βεντάλια που αναμένεται να ανοίξει αναμένεται να ενταχθούν και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι.