Οικονομία

Διαψεύδουν Metlen και ΑΒΑΞ δημοσιεύματα περί πιθανής συγχώνευσης στον τομέα των κατασκευών

Διαψεύδουν Metlen και ΑΒΑΞ δημοσιεύματα περί πιθανής συγχώνευσης στον τομέα των κατασκευών
Η διοίκηση της Metlen Energy & Metals διαψεύδει κατηγορηματικά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πιθανής συγχώνευσης των ομίλων Metlen και ΑΒΑΞ στον τομέα των κατασκευών, τονίζοντας ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι απολύτως αβάσιμα.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με στόχο την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών προς τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΑΒΑΞ εξέδωσε δική του ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, διαψεύδοντας ότι διεξάγονται συζητήσεις μετοχικής συνεργασίας με άλλο επιχειρηματικό όμιλο, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα σημερινά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου ως αναληθείς. Ο Όμιλος ΑΒΑΞ επιβεβαίωσε την προσήλωσή του στην παροχή έγκυρων και αξιόπιστων πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι πληροφορίες που διαψεύσθηκαν ήθελαν τη Metlen να εξετάζει συμφωνία με την ΑΒΑΞ για τη συγχώνευσή της με τον κατασκευαστικό βραχίονα της τελευταίας. Οι ίδιες πηγές πως ένας εκ των βασικών μετόχων της ΑΒΑΞ ενδέχεται να αποχωρήσει, ενώ ο άλλος θα διατηρήσει το management στο νέο σχήμα.

Παρά λοιπόν τις φήμες για συγχωνεύσεις και εξαγορές στον κατασκευαστικό κλάδο, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα σενάρια που ανέφεραν την πιθανή δημιουργία ενός τρίτου ισχυρού ομίλου μετά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ/ΑΚΤΩΡ.