Οικονομία

Για ποιους παρατείνονται οι φορολογικές υποχρεώσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025

Για ποιους παρατείνονται οι φορολογικές υποχρεώσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025
Στις 14 Αυγούστου 2024, η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής αποφάσισε την παράταση των προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η Επιτροπή αποτελεί τον μηχανισμό που συντονίζει και διασφαλίζει σε εθνικό επίπεδο την υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την κρατική αρωγή, την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση έργων και υποδομών του Δημοσίου, μετά από θεομηνίες.

Η παράταση αυτή ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025 και αφορά τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις οντότητες που έχουν κύρια κατοικία, έδρα ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές και έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες ή στις επιχειρηματικές τους εγκαταστάσεις. Περιλαμβάνει επίσης τις δόσεις ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής που λήγουν ή έχουν ήδη λήξει από τις 11 Αυγούστου 2024 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2025.

Σύμφωνα με την απόφαση, η πρώτη δόση των παραταθεισών υποχρεώσεων θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που ακολουθεί την τελευταία δόση της υπάρχουσας ρύθμισης, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβάλλονται στις αντίστοιχες ημερομηνίες των επόμενων μηνών. Παράλληλα, αναστέλλεται η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2025.

Οι περιοχές που επωφελούνται από αυτή την απόφαση περιλαμβάνουν τις Δημοτικές Ενότητες Αφιδνών, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, τον Δήμο Πεντέλης, τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου του Δήμου Διονύσου, τον Δήμο Χαλανδρίου, τις Δημοτικές Ενότητες Μαραθώνος, Βαρνάβα, Γραμματικού και Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και τον Δήμο Βριλησσίων.

NETWORK