Οικονομία

Σχολικά κυλικεία: Η απάντηση της ΑΑΔΕ για τα τεκμήρια

Σχολικά κυλικεία: Η απάντηση της ΑΑΔΕ για τα τεκμήρια
Τα τεκμήρια για τα σχολικά κυλικεία υπολογίζονται με βάση το χρονικό διάστημα που λειτουργούν τονίζει η ΑΑΔΕ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε διευκρίνιση σχετικά με τον υπολογισμό των τεκμηρίων για τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων. Συγκεκριμένα, τα χρονικά διαστήματα των 3 και 3,5 μηνών που προβλέπονται ως χρόνος εξαίρεσης από τον υπολογισμό των τεκμηρίων για τα κυλικεία γυμνασίων, λυκείων και δημοτικών σχολείων, αντίστοιχα, καθορίστηκαν με βάση τις περιόδους του φορολογικού έτους κατά τις οποίες τα σχολεία είναι κλειστά, σύμφωνα με τα προεδρικά διατάγματα.

Αυτές οι περίοδοι περιλαμβάνουν τις διακοπές του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Ως εκ τούτου, τα τεκμήρια υπολογίζονται με βάση το χρονικό διάστημα λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του έτους.

Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης κυλικείου σε λύκειο, όπου τα σχολεία είναι κλειστά για συνολικά 3,5 μήνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα, θα εξαιρείται από τον υπολογισμό των τεκμηρίων για αυτήν την περίοδο. Εάν το κυλικείο λειτουργεί για τους υπόλοιπους 8,5 μήνες του χρόνου, τα τεκμήρια θα υπολογίζονται μόνο για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση είναι ανοιχτή, δηλαδή για τους 8,5 μήνες.

NETWORK