Πολιτική

Γερουλάνος στο Mega: Αν δεν ήταν η Διαμαντοπούλου προφανώς θα ήμουν στον β' γύρο

Γερουλάνος στο Mega: Αν δεν ήταν η Διαμαντοπούλου προφανώς θα ήμουν στον β' γύρο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Όπως έκριναν οι ψηφοφόροι ότι ο Δούκας πρέπει να πάει στον β’ γύρο, είναι έτοιμοι να παραβλέψουν το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής] είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος.

Για την ήττα τους στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, το debate Ανδρουλάκη- Δούκα αλλά και την υποψηφιότητα της Άννας Διαμανοπούλου, που κρίνει ότι του «έκοψε» τη δυνατότητα να πάει στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος στο Mega.

Για το γεγονός ότι έχασε και δεν προχώρησε στο β’ γύρο είπε ότι ως υποψήφιος «σκέφτεσαι τι άλλο θα μπορούσες να είχε κάνει, αλλά όλα αυτά είναι λίγο μνημόσυνα. Κάνεις την κριτική σου».

Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ήττα του λέγοντας πως «για μένα αυτό που έχει αξία είναι η όλη διαδικασία να αναβαθμίσει την αξία του κόμματος. Ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα όσο δύσκολο κι αν ήταν, έχει σημασία σε μία πορεία πολύ μεγαλύτερη από τη δική μου υποψηφιότητα».

Τόνισε ακόμα ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι για τον κόσμο να αντιληφθεί ότι «Παιδιά τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι έτσι, υπάρχουν και άλλες προτάσεις απέναντι σε κυβέρνηση».

Ερωτώμενος για το ποιον θα στηρίξει στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος δεν αποκάλυψε.
Για την άποψή του ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - γεγονός που δείχνει στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη- απάντησε ότι ο λόγος που το στηρίζει είναι γιατί «έχει πολύ σκληρές μάχες στη Βουλή. Ο κόσμος τον βλέπει απέναντι στον Μητσοτάκη. Θεσμικά οι μάχες μέσα στη Βουλή είναι εξαιρετικά κρίσιμες» τόνισε.

Στο ερώτημα αν θα πει τη Δευτέρα ποιον ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος χαμογέλασε και δήλωσε πως «αν το πεις μετά θα ακούσουν τη δική σου ερμηνεία και θα βγουν άλλες 300. Από κει και πέρα το να ανοίξει μία τέτοια κουβέντα μόνο κακό κάνει στον νέο πρόεδρος και σε μένα». Σημείωσε ότι ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί «θα φανεί τι βήματα πρέπει να κάνουμε για να πάμε μπροστά. Να συντάξουμε τις δυνάμεις μας για να καλύψουμε τα κενά, όλοι έχουν τα συν και τα πλην μας» είπε.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο στην άποψή του ότι χρειάζονται κάτι καινούριο το ΠΑΣΟΚ, - κάτι που δείχνει Χάρη Δούκα- ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε ότι «ο λόγος της στάσης μου είναι ότι όπως έκριναν οι ψηφοφόροι ότι ο Δούκας πρέπει να πάει στον β’ γύρο, είναι έτοιμοι να παραβλέψουν το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής. Εάν οι ψηφοφόροι του δώσουν την ευκαιρία θα δούμε αν έχει πάρει τα μηνύματα».

Σημείωσε πως η κριτική του Χάρη Δούκα ήταν θεσμική, «να ανοίξει το κόμμα, να μην προτιμά κάποιους επιλεκτικά, αυτή ήταν η κριτική προς τον Ανδρουλάκη. Στο χέρι του είναι να πει τι θα αλλάξει».

Μιλώντας για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου και το αν θα ήταν ο ίδιος στον β’ γύρο στην περίπτωση που δεν κατέβαινε εκείνη ήταν κάθετος: «Καλά αυτό είναι προφανές» και θα ήταν στον β’ γύρο. «Θεωρούσα ότι μέχρι την υποψηφιότητά της είχαμε μία ενδιαφέρουσα συμμαχία μεταξύ τάσεων στο ΠΑΣΟΚ που είχαν καιρό να βρεθούν στην ίδια πλευρά. Δεν άξιζαν να τις χωρίσουμε» είπε.

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε και για το debate Νίκου Ανδρουλάκη – Χάρη Δούκα που δεν θα γίνει τελικά. «To λυπηρό είναι ότι δεν θα γίνει άρα κάπου μπήκε στο πλάι. Η σημασία στο debate είναι ότι πάλι θα άλλαζε τη δυναμική της ίδια της τηλεμαχίας. Το debate σου δίνει μία δυνατότητα να κρίνεις».

Στο ερώτημα αν μετά την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι σε διαφορετικό ρόλο από ό,τι πριν την προεκλογική κούρσα, ο Παύλος Γερουλάνος είπε ότι «δεν το ξέρω εξαρτάται από τον νέο πρόεδρο. Σκοπός μου είναι να υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ το ΠΑΣΟΚ και τον νέο πρόεδρο. Μπορεί να διαφωνήσω με τον πρόεδρο αλλά θα το κάνω θεσμικά μέσα στο όργανο του κόμματος».

Τέλος ο Παύλος Γερουλάνος έκρινε ότι ίσως χρειάζεται ένα νέο όργανο στο ΠΑΣΟΚ. «Επειδή χρειάζεται να επανασυνδεθούμε με αγρότες, εμπόρους, κλπ. Ένα όργανο θα έπρεπε να είναι οι αιρετοί που πάνε καλά σε αυτές τις κοινότητες».