Οικονομία

Νέες μειώσεις στους μισθούς στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Νέες μειώσεις στους μισθούς στη Χαλυβουργία Ελλάδος
Νέες μειώσεις στους μισθούς στη Χαλυβουργία Ελλάδος Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Νέες μειώσεις μισθών κατά 12% για το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου, αποφάσισε η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος, για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Βόλου. Στην νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε η συγκεκριμένη περικοπή.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαλυβουργία Ελλάδος είναι η επιχείρηση, της οποίας εγκρίθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι, το σχέδιο ομαδικών απολύσεων, το οποίο είχε οδηγήσει στην απόλυση τους 45 από τους 74 εργαζόμενους, στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου.

Η επιχείρηση αναφέρει στη σύμβαση ότι έχουν προκύψει από το 2009 έως το 2013, αθροιστικά περίπου 160 εκατ. ευρώ, σε ζημίες. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι και το 2014, καταγράφηκαν ζημιές, οι οποίες θα προστεθούν στο παραπάνω, τεράστιο νούμερο. Η επιχείρηση εκτιμά ότι δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον, πιθανότητα αναστροφής της τραγικής κατάστασης, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω περιορισμός των δραστηριοτήτων της.