Οικονομία

Ο Βαρουφάκης βλέπει Σόιμπλε μέσα σε κλίμα ρήξης

Ο Βαρουφάκης βλέπει Σόιμπλε μέσα σε κλίμα ρήξης Ο Βαρουφάκης βλέπει Σόιμπλε μέσα σε κλίμα ρήξης
Ο Βαρουφάκης βλέπει Σόιμπλε μέσα σε κλίμα ρήξης Μέσα σε κλίμα ρήξης και επιμονής απο την Γερμανική πλευρά περί ανάγκης πλήρους εφαρμογής των συμφωνηθέντων διεξάγεται σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Χθες, μάλιστα, γερμανικό έγγραφο που διέρρευσε στο Reuters εμφανίζει τη γερμανική πλευρά να απορρίπτει κάθε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα. Άμεσα κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα διεμήνυσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης από τις εκπεφρασμένες θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την τρόικα και το πρόγραμμα λιτότητας.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας πάντως χθες σε συνέδριο στη γερμανική πρωτεύουσα είπε πως η Ελλάδα έχει πάρα πολλά να κάνει ακόμα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης βρίσκεται από χθες στη Γερμανία καθώς συναντήθηκε με τον Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη, κάνοντας λόγο μετά το πέρας της συνάντησης για γόνιμες συζητήσεις. Για τη συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε είπε ότι ο Γερμανός ομόλογός του είναι "μια ιδιαίτερη δύναμη που βρίσκεται πίσω από την νομισματική ένωση".