Οικονομία

Εκβιάζει και η Λαγκάρντ: Δόση μόνο μετά από αξιολόγηση του προγράμματος

Εκβιάζει και η Λαγκάρντ: Δόση μόνο μετά από αξιολόγηση του προγράμματος Εκβιάζει και η Λαγκάρντ: Δόση μόνο μετά από αξιολόγηση του προγράμματος
Εκβιάζει και η Λαγκάρντ: Δόση μόνο μετά από αξιολόγηση του προγράμματος Η Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχε στην Συνέντευξη Τύπου μετά τη διακοπή του σημερινού Eurogroup και δήλωσε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα χρήματα που του αναλογούν.

«Η εκταμίευση της δόσης προκύπτει μόνο μετά από επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος» ανέφερε η κ. Λαγκάρντ «Θα δώσουμε χρήματα μόνο αν έχει γίνει πρώτα αξιολόγηση από τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς», συμπλήρωσε.

«Η γεφύρωση έχει να κάνει με το τι θα συμβεί μετά. Προέχει η συμφωνία για το παρόν πρόγραμμα για να μπορέσει το ΔΝΤ να χρηματοδοτεί», κατέληξε μιλώντας μετά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η δική μου η προτίμηση είναι να γίνει επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος. Αυτό είναι δυνατό και εφικτό. Ένα νέο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι στη βάση του υφιστάμενου», είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ από τη δική του μεριά.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας δήλωσε σήμερα ότι επαφίεται στην Ελλάδα να αποφασίσει αν θα ζητήσει παράταση του προγράμματός της, κάτι το οποίο η Αθήνα αρνείται.

Είναι «πολύ σαφές ότι το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει από τις ελληνικές αρχές από πλευράς χρονοδιαγράμματος, μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η εβδομάδα, αλλά αυτό είναι σχεδόν όλο», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε κάνει πρόοδο τόσα χρόνια και είναι κρίμα να πάει χαμένη αυτή η πρόοδος. Να ζητήσει επιμήκυνση τώρα η Ελλάδα για να μιλήσουμε για τα τεχνικά ζητήματα όπως το φορολογικό», κατέληξε.