Οικονομία

Το Βερολίνο ρίχνει ευθύνες στην Αθήνα για το ναυάγιο στο Eurogroup

Το Βερολίνο ρίχνει ευθύνες στην Αθήνα για το ναυάγιο στο Eurogroup Το Βερολίνο ρίχνει ευθύνες στην Αθήνα για το ναυάγιο στο Eurogroup
Το Βερολίνο ρίχνει ευθύνες στην Αθήνα για το ναυάγιο στο Eurogroup Για αποτυχία του χθεσινού Eurogroup για την οποία ευθύνεται η Αθήνα καθώς η κυβέρνησή της παρουσιάστηκε δίχως κοστολογημένες προτάσεις και μόνο με γενικόλογη τοποθέτηση που φέρεται να εξόργισε τους εταίρους κάνει λόγο σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Το Der Spiegel έχει βασικό θέμα τη χώρα μας με τίτλο "Η Ελλάδα βαδίζει στη χρεοκοπία" και επικαλούμενο πηγές του Eurogroup αναφέρει ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Βαρουφάκης παρουσίαση πρόταση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα "πάγωνε" για τέσσερις μήνες όλες τις κοστοβόρες προεκλογικές της υποσχέσεις με αντάλλαγμα την εγγύηση για ρευστότητα από την μεριά της ΕΚΤ.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση δεν θεωρήθηκε σοβαρή καθώς δεν περιελάμβανε θέματα όπως η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και ήταν πολύ γενικόλογη με αποτέλεσμα οι 18 ΥΠΟΙΚ να αποφασίσουν να προχωρήσουν στην σκληρή γραμμή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Λαϊκών Τραπεζών και Ταμιευτηρίων με δηλώσεις του στη Handelsblatt ζητάει από την γερμανική κυβέρνηση και τους δανειστές να τηρήσουν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι αυτή έχει υποσχεθεί τα πάντα στους Έλληνες την στιγμή που τα περιθώρια είναι πολύ στενά.