Πολιτική

Φουντώνει το «γαλάζιο πρέσινγκ» στην κυβέρνηση: Ο Βλάχος φέρνει στη Βουλή τον Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια

Φουντώνει το «γαλάζιο πρέσινγκ» στην κυβέρνηση: Ο Βλάχος φέρνει στη Βουλή τον Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια
Κλιμακώνεται το «πρέσινγκ» στην κυβέρνηση από μέλη της «γαλάζιας» Κ.Ο. που «πυροβολούν» τους υπουργούς με ερωτήσεις για καυτά ζητήματα της επικαιρότητας.

Μια ημέρα μετά την ερώτηση των «8» βουλευτών σε Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως για τους συνταξιούχους και πριν κοπάσει ακόμα η «καταιγίδα» από την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια, ο Γιώργος Βλάχος επαναφέρει το θέμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ που συνυπέγραφε την ερώτηση των «11» τονίζει πως «ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών», ενώ αυτή που κατέθεσε τώρα είναι επίκαιρη ερώτηση κάτι που σημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας θα πρέπει να του απαντήσει στη Βουλή.

Κατόπιν αυτών, θέτει και πάλι το ερώτημα αν «υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών».

Ο Γιώργος Βλάχος που ανήκει στο λεγόμενο «καραμανλικό» στρατόπεδο, κατέθεσε την ερώτηση μια ημέρα πριν το πάρτι γενεθλίων της ΝΔ και την ώρα που έχει φουντώσει η συζήτηση για το αν θα δώσουν το παρόν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.