Οικονομία

Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, υποσχέθηκε στην ΑΔΕΔΥ ο Στρατούλης

Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, υποσχέθηκε στην ΑΔΕΔΥ ο Στρατούλης (ΑΠΕ/ΜΠΕ) Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, υποσχέθηκε στην ΑΔΕΔΥ ο Στρατούλης (ΑΠΕ/ΜΠΕ)
Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, υποσχέθηκε στην ΑΔΕΔΥ ο Στρατούλης Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Συνάντηση πραγματοποίησε νωρίτερα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης και δεσμεύτηκε ξανά στην σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που προέκυψαν στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, από τα πέντε χρόνια του μνημονίου.

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την ΑΔΕΔΥ, για να βρεθούν λύσεις στα ακανθώδη ζητήματα που ταλανίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν την παύση της μείωσης των κύριων και των επικουρικών συντάξεων και την αποκατάσταση του δημόσιου, καθολικού αλληλέγγυου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι, αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον κ. Στρατούλη και στην ΓΣΕΕ.