Οικονομία

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο Δήμο Δοξάτου

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο Δήμο Δοξάτου
Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο Δήμο Δοξάτου Στο Δήμο Δοξάτου, μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα του Αγίου Αθανασίου,  θα βρίσκεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7  και  8 Μαρτίου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία θα προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στόχος της προσπάθειας είναι να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες Ελληνικές, και έτσι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες του καρκίνου του μαστού.

Όπως διευκρινίζεται δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προϋποθέσεις για το μαστογραφικό έλεγχο:

    Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών
    Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
    Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
    Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Τηλέφωνα για ραντεβού: 25213/52463  (8.00-12.00).

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 2 Μαρτίου 2015.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.