Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Καμία δόση χωρίς συμφωνία και εφαρμογή της

Ντάισελμπλουμ: Καμία δόση χωρίς συμφωνία και εφαρμογή της (EPA/OLIVIER HOSLET) Ντάισελμπλουμ: Καμία δόση χωρίς συμφωνία και εφαρμογή της (EPA/OLIVIER HOSLET)
Ντάισελμπλουμ: Καμία δόση χωρίς συμφωνία και εφαρμογή της Οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών θα αρχίσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών της ζώνης του ευρώ Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Ο Ολλανδός πρόεδρος ανέφερε ότι τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν και ότι στόχος είναι να εκπονηθούν σύντομα οι αξιολογικές εκθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμα ότι μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, αλλά σε γενικές γραμμές είπε ότι «πρέπει να παραμείνουμε εντός των πλαισίων που έχουν ήδη συμφωνηθεί». Ανέφερε επίσης ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αποφύγει μονομερείς πράξεις.

«Αν συμφωνήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και αρχίσει η εφαρμογή τους θα μπορούσε να υπάρξει χρηματοδότηση σε δυο φάσεις» ανέφερε επίσης ο Ντάισελμπλουμ τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες αλλά θα υπάρξουν σε κάποιες περιπτώσεις και αποστολές τεχνοκρατών στην Ελλάδα.

Είπε, επίσης, ότι στο Eurogroup «δεν μίλησαμε για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας» συμπληρώνοντας ότι «αν υπάρξει μια πίεση τότε ίσως αυτό να βοηθήσει να προχωρήσει η διαδικασία για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι «δεν θα προχωρήσουμε τις εκταμιεύσεις χωρίς να δούμε εφαρμογές».