Οικονομία

Συνάντηση Στρατούλη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων

Συνάντηση Στρατούλη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Συνάντηση Στρατούλη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων
Συνάντηση Στρατούλη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, παρουσίασε στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και σχετίζονται με την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων να ξεκινάει, μεθαύριο, Πέμπτη. Επίσης, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων ενημερώθηκαν και για την αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για τη δυνατότητα επιλογής μέχριτρεις κατώτερεςασφαλιστικέςκατηγορίες κατάταξης στην ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος (πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος – ΚΕΕΕ και του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών – ΕΒΕΑ), ο Νίκος Σοφιανός (Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ) και ο Ευάγγελος Τσόγης (Οικονομικών Επόπτης του ΕΒΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την κοινωνική ασφάλιση.