Οικονομία

Σπυρόπουλος: Κανένα θέμα με τις συντάξεις του ΙΚΑ

Σπυρόπουλος: Κανένα θέμα με τις συντάξεις του ΙΚΑ Σπυρόπουλος: Κανένα θέμα με τις συντάξεις του ΙΚΑ
Σπυρόπουλος: Κανένα θέμα με τις συντάξεις του ΙΚΑ Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περικοπές έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν. «Να μην ακούν οι συνταξιούχοι ότι κινδυνεύουν οι συντάξεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής του ΙΚΑ διευκρίνισε ότι, για να μπει κάποιος στη ρύθμιση των 100 δόσεων των χρεών προς τα Ταμεία, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώνει τις τρέχουσες εισφορές του κάθε μήνα.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στους οφειλέτες, οι αιτήσεις υπαγωγής θα υποβάλλονται απευθείας στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, όπως επίσης και στα κατά τόπο αρμόδια Περιφερειακά Κέντρα  Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί για τους οφειλέτες, μια «τελευταία ευκαιρία». Αν δεν αξιοποιηθεί, τότε η διοίκηση του ΙΚΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την είσπραξη  των οφειλών με λήψη αναγκαστικών μέτρων. Σημειώνεται ότι τελευταία ημέρα υπαγωγής στη νέα ρύθμιση είναι 30η Απριλίου 2015. Στη συνέχεια, η μόνη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών που θα παραμένει θα είναι αυτή των 12 δόσεων, δηλαδή η πάγια ρύθμιση με πολύ χειρότερους όρους.

Στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση χορηγείται από τον Φορέα μηνιαίο πιστοποιητικό οφειλής στο οποίο πιστοποιείται το υπολειπόμενο ποσό οφειλής και επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. Επίσης, με την καταβολή της πρώτης δόσης και την έκδοση της απόφασης ρύθμισης αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων.

 Στη ρύθμιση υπάγονται οι ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 2η Μαρτίου 2015, που αφορούν δηλαδή σε εισφορές μισθολογικών περιόδων έως και τον Ιανουάριο 2015.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για την ρύθμιση των 100 δόσεων

NETWORK