Οικονομία

Ξεκινά από 8 Απριλίου η ηλεκτρονική ρύθμιση στο ΙΚΑ

Ξεκινά από 8 Απριλίου η ηλεκτρονική ρύθμιση στο ΙΚΑ Ξεκινά από 8 Απριλίου η ηλεκτρονική ρύθμιση στο ΙΚΑ
Ξεκινά από 8 Απριλίου η ηλεκτρονική ρύθμιση στο ΙΚΑ Από 8 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για ένταξη στην ρύθμιση των 100 δόσεων στην ειδική εφαρμογή του ΙΚΑ. Έτσι θα έχουν 28 ημέρες προθεσμία να υποβάλλουν οι οφειλέτες την ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την αίτηση ένταξης στην νέα ρύθμιση των 100 δόσεων. Έτσι θα διευκολυνθούν οι οφειλέτες και να κερδίζουν χρόνο και ταλαιπωρία στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Έτσι, θα μπορεί κάθε οφειλέτης, αξιοποιώντας κωδικούς που έχει και στην εφορία, να διαπιστώνει με ηλεκτρονικό τρόπο το ύψος της οφειλής, των προσαυξήσεων και των λοιπών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί. Επίσης, οι οφειλέτες θα μπορούν να επιλέξουν τις δυνατότητες αποπληρωμής και το ποσό των δόσεων που τους αναλογεί, που θα προκύπτει από την επιλογή που θα κάνουν.

Η ρύθμιση θα ισχύσει μέχρι τις 30 Απριλίου και προβλέπει σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις που φθάνουν ως και την πλήρη απαλλαγή, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει ο οφειλέτης και συγκεκριμένα:

    Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής
    Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις
    Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις
    Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις
    Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις.