Οικονομία

Εξώδικο απο τους εργαζομένους της Alpha Bank για τα αποθεματικά του ΕΤΑΤ

Εξώδικο απο τους εργαζομένους της Alpha Bank για τα αποθεματικά του ΕΤΑΤ Εξώδικο απο τους εργαζομένους της Alpha Bank για τα αποθεματικά του ΕΤΑΤ
Εξώδικο εργαζομένων της Alpha Bank στο ΕΤΑΤ για μη μεταφορά 130 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Με εξώδικο προς τη διοίκηση του ΕΤΑΤ, προσπαθούν οι εργαζόμενοι να αποτρέψουν τη μεταφορά 130 εκατ. ευρώ, που έχει το ταμείο ως διαθέσιμα, προς την Τράπεζα της Ελλάδος, για να μετατραπούν σε κρατικά ρέπος.

Η επίμαχη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επικουρικού Ταμείου των Τραπεζοϋπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί αύριο νωρίς το μεσημέρι και ο Σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank κάνει λόγο για πιέσεις που ασκούνται στα μέλη του ΔΣ, έτσι ώστε να δώσουν την έγκρισή τους και να μεταφερθούν τα αποθεματικά στην ΤτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες αποφασίστηκε να μεταφερθούν 60 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΕ στην ΤτΕ και άλλα 50 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Ειδικά για τον ΟΑΕΔ, σημειώνεται ότι έχει ήδη γίνει μεταφορά άλλων 120 εκατ. ευρώ από τις αρχές Απριλίου. Σε ό,τι αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε να δοθούν ως επιπλέον ποσό που θα μετατραπεί σε κρατικά ρέπος, μένει να διασαφηνιστεί εάν πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία ή όχι. Υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη του ΔΣ του Οργανισμού και έτσι ζητήθηκε γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία για το εάν είναι υποχρεωτικό να γίνει εκ νέου ψηφοφορία ή όχι. Η γνωμοδότηση αναμένεται να κατατεθεί στη διοίκηση του Οργανισμού έως το τέλος της εβδομάδας.