Οικονομία

Με τροπολογία η έκπτωση φόρου για την εφάπαξ πληρωμή εως 31 Ιουλίου

Με τροπολογία η έκπτωση φόρου για την εφάπαξ πληρωμή εως 31 Ιουλίου Με τροπολογία η έκπτωση φόρου για την εφάπαξ πληρωμή εως 31 Ιουλίου
Με τροπολογία η έκπτωση φόρου για την εφάπαξ πληρωμή εως 31 Ιουλίου 'Ερχεται με τροπολογία στην βουλή η έκπτωση φόρου για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα προκυψει απο την φορολογική δήλωση 2015.

Η Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να κερδίσουν έκπτωση εφόσον καταβάλουν εφάπαξ τους φόρους που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις ως τις 30 Ιουνίου.

Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους και τους καταβάλουν όλους εφάπαξ και όχι στη δόση θα πληρώσουν μικρότερο ποσό.

θα δοθεί μικρό «μπόνους» στην περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος εως την 31η Ιουλίου 2015 που λήγει και η πρώτη προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκπτωση φόρου από τα ποσοστά του 15% που ήθελαν διαρροές του ΥΠΟΙΚ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2,5%.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον κάποιος κληθεί να πληρώσει 1.000 ευρώ φόρο εισοδήματος κατ απληρώσει εφάπαξ μέχρι να λήξει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, τότε το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί θα είναι 975 ευρώ.

Ο λόγος της μείωσης των προσδοκιών είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών βλέπει πως το κίνητρο με μεγαλύτερα ποσοστά θα έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί από τον φόρο εισοδήματος, ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και η έκπτωση μπορεί να σημαίνει απώλεια εσόδων αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.