Οικονομία

Η απάντηση της Φωτίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Η απάντηση της Φωτίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Η απάντηση της Φωτίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Η απάντηση της Φωτίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα «Εγώ έχω υπογράψει όλες τις δόσεις» Αυτή ήταν η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου σε σχετική ερώτηση στον τηλεοπτικό σταθμο ΑΝΤ1.

Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι η υπογραφή της εκταμίευσης των δόσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έχει μπεί αλλά οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Έτσι το μπαλάκι ρίχνεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης οι δήμοι ερωτώμενοι από τους πολίτες ρίχνουν το μπαλάκι στο υπουργείο Εργασίας από την μεριά τους και όπως πάντα στην μέση είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος που δεν βλέπουν τις δόσεις στους λογαριασμούς τους. Εδω θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα απευθύνεται για τους πραγματικά και στην κυριολεξία «μη έχοντες» που περιμένουν τις δόσεις απο το επίδομα για να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν. Κάτι που όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι δεν συμμερίζονται ή όπως είναι πιο πιθανό δεν έχουν χρήματα για να τα δώσουν.

Θα ήταν όμως προτιμότερο να πουν στους δικαιούχους την αλήθεια και να μην περιμένουν τα χρήματα αυτά ως «Μάνα Εξ Ουρανού» για να ζήσουν εφόσον ο κρατικός «κουμπαράς» έχει πάει όλος για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Ευελπιστούμε ότι με το ξεκίνημα τουλάχιστον της ρευστότητας από τους δανειστές οι υπεύθυνοι να σκεφτούν πρώτα αυτούς τους ανθρώπους.