Οικονομία

Από τον ΑΚΑΓΕ και κεφάλαια των Ταμείων λύση για τις επικουρικές συντάξεις

Από τον ΑΚΑΓΕ και κεφάλαια των Ταμείων λύση για τις επικουρικές συντάξεις Από τον ΑΚΑΓΕ και κεφάλαια των Ταμείων λύση για τις επικουρικές συντάξεις
Από τον ΑΚΑΓΕ και κεφάλαια των Ταμείων λύση για τις επικουρικές συντάξεις Με κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων και του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) θα κλείσει η "τρύπα" των 100 εκατ. ευρώ η οποία έχει εμφανιστεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης κατά τον τρέχοντα μήνα.

Αυτό δήλωσε σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, ο διοικητής του ΕΤΕΑ, κ. Θανάσης Καποτάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καποτάς πως με βάση το νόμο 4325/2015 "μπορούμε να πάρουμε λεφτά από τον ΑΚΑΓΕ", ενώ τα υπόλοιπα θα αντληθούν "από ταμεία που μας χρωστάνε". Σύμφωνα με τον κ. Καποτά, άλλα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 1,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η λύση της χρηματοδότησης του ΕΤΕΑ από το ΑΚΑΓΕ και από τα ασφαλιστικά ταμεία ήρθε μετά το σάλο που προκάλεσε αρχική πρόθεση της διοίκησης του ΕΤΕΑ να ρευστοποιήσει μέρος των ελληνικών  κρατικών ομολόγων στα οποία έχει επενδύσει τα αποθεματικά.

Εξάλλου, ο διοικητής του ΕΤΕΑ απέρριψε προτάσεις όπως η σύναψη ρέπος. Σημειώνεται, επίσης, πως δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση του ΕΤΕΑ από την κρατικό προϋπολογισμό.