Οικονομία

Εκτός ρύθμισης 100 δόσεων συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχουν κάνει συμψηφισμό

Εκτός ρύθμισης 100 δόσεων συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχουν κάνει συμψηφισμό Εκτός ρύθμισης 100 δόσεων συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχουν κάνει συμψηφισμό
Εκτός ρύθμισης 100 δόσεων συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχουν κάνει συμψηφισμό Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Η υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεν είναι δυνατή στις περιπτώσεις που ήδη πραγματοποιείται συμψηφισμός οφειλών με χορηγούμενες παροχές και πιο συγκεκριμένα με συντάξεις.

Σε γενικό έγγραφο του ΙΚΑ τονίζεται ότι οι συνταξιούχοι, που συνάμα είναι και οφειλέτες προς το Ταμειο, στην περίπτωση που έχει ξεκινήσει η διαδικασία συμψηφισμού της οφειλής τους με τις συντάξεις που λαμβάνουν, τότε χάνουν το δικαίωμα να υπαχθούν στις διατάξεις της νέας ρύθμισης.

Ο λόγος είναι ότι έχουν προϋπολογιστεί τόκοι στο ποσό της οφειλής και τώρα που έχει ξεκινήσει η διαδικασία του συμψηφισμού, δεν μπορούν να απαλειφθούν. Οι τόκοι αυτοί έχουν υπολογιστεί στο σύνολο της οφειλής και δεν αποτελούν ούτε προσαύξηση, ούτε πρόσθετο τέλος, επί του οποίου θα μπορούσε να γίνει έκπτωση, με βάση τις διατάξεις που διέπουν τη νέα ρύθμιση.